Bayan hentbolcular rövanş için iddialı

18. Dünya Bayanlar Şampiyonası finallerine katılmak için İspanya ile play off maçının rövanşını 9 Haziran Cumartesi günü yapacak (A) Milli Bayan Hentbol Takımı, rövanş için iddialı.

Bayan Hentbol Milli Takımı Teknik Direktörü Mehmet Bilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, play off maçının ilkinde İspanya'da 33-25'lik skorla yenildiklerini, aslında İspanya'ya daha iyi beklentilerle gittiklerini söyledi.

Sakat olan birinci ve ikinci kaptanının kadroda yer almamasına rağmen ilk maça iyi hazırlandıklarını belirten Bilir, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Galibiyet olmasa bile yakın bir skor ile dönmeyi planlamıştık. İlk yarı iyi götürdük ve 14-12 kapattık. İkinci yarıdaysa hakem krizine girdik. Hakemler rakibin sert ve kural dışı savunmasına göz yumdular. Biz de hakem kararlarına takıldık. Tecrübeli oyuncularımızın bu hataya düşmemeleri gerekiyordu. Kritik hakem kararlarında oyunda direnemedik ve koptuk."

Yenilginin bir başka nedeninin yurt dışında oynayan önemli oyuncuların performanslarının düşük olmasına bağlayan Bilir, şöyle konuştu:

"Ortaya çıkan sonuçtan memnun değilim. İspanya'nın şu anda Avrupa üçüncülüğü ve dünya beşinciliği gibi unvanları var. Ama Türk hentbolünde de önemli bir çıkış var. Önemli ülkeleri yendik. Ama 8 farklı skor moralimizi bozdu. Gerçekçi olarak bir durum değerlendirmesi yapmak gerekiyor. Biz oradaki maçı kasetten analiz ettik. Hakem hatalarının yanı sıra, oyuncularımızın da basit hataları gördük.

-"İSPANYA'YI HİÇ YENMEDİK"-
Bilir, ilk hedeflerinin İspanya'yı yenmek olduğunu, ikinci hedeflerin ise 9 sayı farkı bularak turu geçmek olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Bugüne kadar Türkiye'nin İspanya'yı hiç yenemediğini, bu nedenle İspanya'yı yenmenin kendileri için önemli olduğunu bildiren Bilir, "İkinci hedef çok zor biliyoruz. Ama imkansız olmadığını da biliyoruz. Maç saatine kadar bu anlayışı oyuncularımıza enjekte etmeye çalışacağız" dedi.

Yenilgilerin arkasından toparlanmanın zor olduğunu söyleyen Bilir, sözlerini şöyle tamamladı:

"İspanya aslında benim daha önce izlediğim İspanya değil. Onlarda da tempo düşüklüğü vardı. Ama bizden daha tecrübeliler. Biz ise fırsatları değerlendiremedik. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Önce kazanmayı, sonra tur atlama skorunu düşüneceğiz."

-KAPTAN YELİZ'İN SAKATLIĞI DEVAM EDİYOR-
Sakatlığı nedeniyle İspanya'ya götürülmeyen kaptan Yeliz Yılmaz'ın tedavisinin aralıksız devam ettiğini ifade eden Bilir, "Sakatlığı çok ciddi. Bacağında yırtık var. Tedavisi devam ediyor. İki kez nüksetti. Tekrardan test yapıp, antrenmanda deneyeceğiz. Maçta oynaması zor gibi görünüyor. Ben hesaplarımı onsuz yapıyorum. Ama tecrübeli ve solak bir oyuncu. Olursa artı bir katkı olur" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-"BİZ İNANIYORUZ"-
İspanya'daki maçı değerlendiren takımın forveti Yeliz Özel ise, şöyle konuştu:

"Oradaki maçta normalin üstünde sayı yedik. O maç bizim için şansızlıktı. İkinci yarı fark açıldı. Hızlı bir takımız. Oradaki gibi hakem faktörü olmazsa, burada turu geçeriz. Biz inanıyoruz. Oradaki maçın kasedini izledik. İnanılmaz boşluklar vermişiz. Hakemlerin çalmadıkları 7 metre atışların sonucu bize hızlı hücum olarak geri dönmüş. İzmirlilerin maça gereken ilgiyi göstereceklerine inanıyoruz."