Bayan Istihdamını Artırmak Için Şanlıurfa OSB’de Kreş Açılıyor

Başta tekstil ve çağrı merkezlerinde istihdam edilmek üzere Şanlıurfa’da yaklaşık 13 bin bayan çalışan aranıyor....

Başta tekstil ve çağrı merkezlerinde istihdam edilmek üzere Şanlıurfa’da yaklaşık 13 bin bayan çalışan aranıyor. Bayan istihdamının düşük olduğu Şanlıurfa’da işe ilgiyi artırmak için OSB’de kreş açılacak.

Son teşvikle Şanlıurfa’ya yatırımlar yağmaya başladı. Oluşması planlanan tekstil adası ve ilde açılan çağrı merkezleri bayanlar için yeni istihdam kapıları oldu. Fakat şirketler çalışan bayan bulmakta zorlanıyor. Bunun üzerine başta Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ve OSB yönetimi bayanların çalışabilmesi için arayışa geçti. Kısa sürede yaklaşık 13 bin bayanın istihdam edilmesinin hedeflendiği kentte OSB’de çalışan anneler için kreş fikri doğdu. ŞUTSO’nun girişimleri sonucu Borusan tarafından OSB’de kreş yapılacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, kısa sürede yaklaşık 13 bin bayan istihdamını hedeflediklerini anlattı. Faaliyete başlayan bazı firmaların personel alımına başladığını kaydeden Ertekin, firmaların bayan personel bulmakta zorlandığını ifade etti. Bayanların çalışması için gerekli adımları attıklarını belirten Ertekin, bu kapsamda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğiyle sosyal sorumluluk projelerine imza attıklarını söyledi. ‘Annemin İşi Benim Geleceğim Projesi' kapsamında çocuk bakımı nedeniyle çalışamayan kadınların çocukları için kreş inşa edileceğini açıkladı. Ertekin, kreş inşaatının bu yıl içerisinde başlayacağını kaydetti. Kreş inşaatının Borusan tarafından yapılacağını aktaran Ertekin, işletimin OSB tarafından gerçekleştirileceğini dile getirdi. Ertekin, atılacak bu adımla annelerin çalışması için engellerin son bulacağını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: