Bayan Kuaförlerden Kız Öğrencilere Bedava Saç Bakım Hizmeti

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Mardin’in Derik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından...

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Mardin’in Derik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Genç Kızlarımız Meslek Sahibi Oluyor' projesi kapsamında kuaförlük eğitimi alan 28 genç kız, kurs bitiminde Gazi Yatılı Bölge Okulu'nda (YİBO) öğrenimlerini sürdüren kız çocuklarının saç bakımlarını ücretsiz olarak yaptı.

Proje kapsamında 4 ay boyunca kuaförlük eğitimi alan kursiyerler, bu deneyimlerini sosyal sorumluluk etkinlikleriyle pekiştirerek, yatılı okuyan kız çocuklarının saç kesim ve bakımlarını yaptı. Genç kızların bu anlamlı etkinliğinden mutluluk duyduğunu belirten Derik Kaymakamı Ahmet Demirci, "Genç kızlarımızın proje kapsamında hem meslek sahibi olması hem de ilçede ihtiyaç duyulan sosyal sorumluluk etkinlikleri düzenlemesi bizi mutlu kılmıştır. Bu kızlarımızın mesleklerini kurmaları için gerekli destek kaymakamlığımızca verilecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Proje Koordinatörü Hayreddin Yazıl ise, "Genç Kızlarımız Meslek Sahibi Oluyor projesi kapsamında küçük bir bütçeyle ilçede bir değişim meydana getirdik. Gelecek dönemde de projemizin kabul edilmesiyle bu değişim pekişecektir. Taşra illerimizin ve buraların özellikle kırsal kesimlerinde yaşayan kızlarımızın bilinçli kızlar ve ayakları üzerinde duracak meslek sahibi kızlar yetiştirmek istiyoruz. Buna önayak olmaktan çok bir ayak parmağı olmak bile bizi mutlu etmektedir. Bu vesileyle projeyi finanse eden Gençlik ve Spor Bakanlığı’na şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Proje kapsamında kuaförlük eğitimi alan Sultan Akar, proje sayesinde kuaförlük mesleğini icra edebilecek eğitimleri aldıklarını söyledi. Akar, "Bugün anne-babasından ayrı yatılı olarak okuyan bu kız kardeşlerime faydalı olduğum için ayrıca mutluyum. Umarım böyle projeler artarak devam eder" şeklinde konuştu.

Kurs öğretmeni Meral Çen ise, amaçlarının 4 aylık kurs sonunda başarılı olup, topluma yararlı kızlar yetiştirmek ve onların kendi ayaklarının üzerinde durmalarını sağlamak olduğunu kaydederek, "YİBO’da kızlarımızın ne zaman saç bakım ihtiyaçları olursa her zaman onlara yardımcı olmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Derik Gazi YİBO öğrencisi Eylem Soran, kendi okullarına böyle bir hizmet geldiği için mutlu olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Fatma Yılmaz adlı öğrenci ise, "İlk defa bir kuaför saçlarıma şekil verecek. Bu yüzden çok heyecanlı ve çok mutluyum" diyerek sevincini dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: