Bayan öğretmenlerin dayanışması

AĞRI (İHA) - Ağrı'nın Eleşkirt İlçesi'nde, merkeze daha yakın bir köyde öğretmenlik yapan bayan öğretmenler, kendi istekleriyle gönüllü olarak tayin yaptırdıkları uzak bir köyde görev yapmaya başladı.

Eleşkirt ilçe merkezine 8 kilometre mesafedeki Dalkılıç Köyü'nde sözleşmeli öğretmen olarak göreve başlayan Ordulu Hülya Eyigün, eğitim-öğretim yılı başında kendi isteğiyle 20 kilometre uzaktaki Hasanpınar Köyü'ne tayin istedi. Köye daha önce atanan bir bayan öğretmenin gitmemesi üzerine tek kalan Derya Uçar'ın da ricasını kırmayan Hülya Eyigün öğretmen, Öğretmenler Günü'nde aldıkları kararın ne kadar isabetli olduğunu gördüklerini, birbirlerine destek olarak daha verimli bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Öğrencilerin çok sevdiği bayan öğretmenler, okulda öğrencileriyle geçen zamanlarının dışında, lojmanlarının su ihtiyacını çamurlu yollardan geçerek, köy çeşmesinden karşılıyorlar.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çiftçi de öğretim yılı başında 85 öğretmen atamasının yapıldığını, bu öğretmenlerin 35'inin hiç gelmediğini, 3'ünün de yerlerini gördükten sonra istifa ettiğini belirterek, öğretmen açığı bulunan okulların vekil öğretmen uygulamasıyla takviye edildiğini söyledi.

Bayan öğretmenler, öğretim yılı başında da öğrencilerin defter ve kalemlerinin olmadığını, önlük ve ayakkabılarının bulunmadığını görünce, daha önce vekil öğretmen olarak görev yaptıkları illerdeki okullarına mektup yazarak yardım istemiş, bu yolla öğrencilerin çeşitli ihtiyaçları karşılanmıştı.