Bayan Polisiye Roman Yazarı Kitap Fuarında

2. Malatya Anadolu Kitap Fuarı kapsamında kitapseverlerle buluşan Türkiye’nin ilk bayan polisiye gerilim roman yazarı...

2. Malatya Anadolu Kitap Fuarı kapsamında kitapseverlerle buluşan Türkiye’nin ilk bayan polisiye gerilim roman yazarı Gonca Çiftçioğulları, “Cinayet Masası” adlı kitap serisini kitapseverlerle buluşturmak için heyecanlandığını söyledi.

2. Malatya Anadolu Kitap Fuarı'nda O2 yayınevinin organizasyonuyla Malatya’ya gelen ve kitapseverlerle buluşan Çiftçioğulları, Türkiye’nin ilk polisiye gerilim alanında bayan yazarı olmanın kendisini ziyadesiyle memnun ettiğini söyledi.

2012 yılının Nisan ayında 'En Güzel Polisiye Romanlar' listesine giren “Gece Gelen Ölüm” isimli eseri ile okurlarla buluşan Çiftçioğulları, “Kötü her zaman kötüdür ve kaybedendir. Kitaplarımda daima iyinin var olduğu ve kazandığı bir dünyaya pencere aralamaya özen gösteriyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kitap fuarlarının okuma oranını artırmada önemli bir rol üstlendiğini ifade eden Çiftçioğulları, şunları söyledi: "İnsanlar ne okurlarsa okusun ama mutlaka okusun. Okuma alışkanlığı edinen toplumların gelişmişlik seviyesi tartışılmayacak boyuttadır. İnsanların dünya gündemine dair yaşanan gelişmeleri takip etmesi birey sorumluluğudur. Okumayan toplumlar tembelliğe sürüklenen insanlardır.”

“Cinayet Masası” adlı bir kitap serisini okurlarla buluşturacağı müjdesini veren Çiftçioğulları, sözlerini şöyle sürdürdü: “Evet şu an dört cilt olarak tasarladığım 'Cinayet masası' serisi var. Şu an serinin ilk kitabı olan Güneşin Kızı'nı yazıyorum. Diğer kitaplarımın aksine isimlerini daha kurgularken koyduğum bir seri oldu bu kitabım. Çok heyecanlı ve aksiyon yüklü bir polisiye olacak. Güneşin Kızı kurgu itibariyle Adıyaman ve İzmir’de geçiyor. Adıyaman'da yaşıyor olmam bu kitabı yazmama vesile oldu. Okuyucularıma kendi gözümden buranın gelenek görenek ve kültürünü elimden geldiğince yansıtmak istedim. Kitabımı okuyanlar Adıyaman’ı görmek istemeli. Benim gördüğüm yerleri görmeyi, hissettiğim duyguları hissetmeyi istemeli. Adıyaman'da yakında çekimine başlanacak bir film projesi var. Yapımcılığını Türkiye’nin ünlü yapımcılarından birinin üstlendiği güzel bir film. Amaç, Adıyaman’ı tanıtmak ve sevdirmek. Benim kitabım bittikten sonra yine aynı yapım şirketi tarafından yine aynı amaçla sinemaya uyarlanması söz konusu.”

Reklam
Reklam

Adıyaman'da ikamet eden yazar aynı zamanda kara kalem, yağlı boya ve kolaj çalışmaları üzerine açılan sergilerinin de bulunduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: