Bayan polisler aile içi şiddeti anlatmak için evlere gidiyor

Burdur Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü'ne bağlı bayan polisler, ev ziyaretleriyle kadınları aile içi...

Burdur Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü'ne bağlı bayan polisler, ev ziyaretleriyle kadınları aile içi şiddet ve hakları konusunda bilgilendiriyor.

Küçük çocukları olduğu için emniyetin düzenlediği seminerlere katılamayan ev hanımlarının ayağına giden bayan polisler, hem aile içi şiddet konusunda bilgilendirme yapıyor, hem de haklarını anlatan broşür dağıtıyor. Burdur Emniyet Müdürlüğü tarafından özel olarak kurulan ekipte yer alan bayan polisler son olarak TOKİ konutlarında bayanların komşu toplantısına katılarak ‘Aile içi Şiddeti’ anlattı.

Reklam
Reklam

Ev hanımlarının kendilerini arayarak evde de seminer vermelerini istemeleri üzerine komşu ziyaretine katıldıklarını anlatan polis memuru Özlem Avşar, kadınlara şunları söyledi: “Size düşen şiddetten kurtulmak için kararlı olmamız. Karar verdiğiniz taktirde her şeyi yenebiliriz. Şiddete maruz kaldığınızda korkmanıza gerek yok. Sizin başvurmanıza da gerek yok, bir akrabanız ya da yakınınızın telefonla emniyeti araması yeterli. Büromuza gelince siz isterseniz ifadenizi bayan arkadaşlar da alabilir. Bizler sizinle beraberiz.”

Küçük çocuğu olduğu için Emniyet Müdürlüğü'nün aile içi şiddetle ilgili seminerlerine katılamadığını söyleyen ev sahibi Fatma Eroğlu, “Gazetelerden emniyetin seminer verdiğini takip ediyorduk. Ev hanımı olduğum için gidemiyordum. Emniyeti aradık, komşularımla bize seminer verilmesini istedik. Olumlu yanıt aldık. Bu gün de bayan arkadaşlar geldiler. Bize haklarımızı ve şiddet anında yapmamız gerekenleri öğrettiler. Emniyet Müdürlüğüne çok teşekkür ediyoruz, bizi kırmadılar.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Komşularıyla birlikte çaylarını yudumlayan bayanlar, polis memuru Özlem Avşar’dan hakları ve şiddete karşı yapmaları gerekenleri dinledi. Bayan polisler, her ortamda bayanları bilinçlendirmeye hazır olduklarını aktardı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: