Bayan ramazan davulcusu

ZONGULDAK (İHA) - Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'nde 7 yıldır Ramazan ayında davulculuk yapan Ayşe Akman, 130 haneli Bölücek Köyü'nü sahura kaldırıyor. Alaplı İlçesi'ne bağlı Bölücek Köyü'nde, 7 yıldır Ramazan davulcusu olarak çalışan evli ve 3 çocuk annesi Ayşe Akman, derme çatma evinden çıkarak korkusuzsa ıssız sokaklarda davul çalarak köy sakinlerini uyandırıyor. Akman, davulculuğu çocuklarına bakabilmek amacıyla yaptığını belirterek, "Bu işi yapmaya mecburum. 2 çocuğum okuyor. Eşim işsiz. Davulculuktan aldığım para yetmese bile buna mecburuz. Çoğu zaman bize köylü bakıyor" dedi.

Reklam
Reklam

7 yıldır köyde Ramazan davulu çalan Ayşe Akman, 130 haneli köyü 1.5 saatte dolaştığını belirterek, "Eşimle sahur yemeğini biraz erken yedikten sonra yola çıkıyorum. Issız sokaklarda bazen korkuyorum ama yapacak bir şey yok. Çocuklarıma bakabilmek için bu işi yapmak zorundayım" dedi. Çaldığı davulla köylüyü kısa süre uyandıran Ayşe Akman, uyanmayanların ise kapısına giderek sesleniyor.

Zaman zaman davulun yanında flüt de çalan Akman, "Flüt ile sadece bahşiş topluyorum. Bunun sesine uyanmaları mümkün değil. Davulla uyandırıp, flüt ile de bahşiş istiyorum" diye konuştu.

Bölücek Köyü Muhtarı İsmail Yüksel ise Ayşe Akman'a, yıllardır davulculuk işini vererek yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Durumu ortada. Yardıma muhtaç. Bu işi iyi yapıyor. Köylü bundan memnun. Davul işini ona vermeye devam edeceğiz. Biz, elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz ama daha fazla yardıma ihtiyacı var" dedi.