Bayan turist kapkaç kurbanı oldu

İSTANBUL (İHA) - Tatil için 5 günlüğüne İstanbul'a gelen İsrail vatandaşı Larissa Pivovapov, Taksim'de çantasını çalmak isteyen kapkaççıya direnince ayak bileği kırıldı.
Alınan bilgiye göre, İsrail'den 5 günlük tatil için İstanbul'a gelen Larissa Pivovapov (40), kendisi gibi İsrail vatandaşı olan arkadaşı Karime Nadia Nippon (29) ile Taksim'de gezintiye çıktı. Bu sırada, Beyoğlu Turan Caddesi üzerinde yürüyen iki bayanın yanına yaklaşan bir kapkaççı, Larissa Pivovapov'un çantasını almak istedi. Pivovapov, çantasını çalmak isteyen şahsa bir süre direnirken, arkadaşı Karime Nadia Nippon, bağırarak çevredekilerden yardım istedi. Çantayı çekerek Pivovapov'u bir süre yerde sürükleyen kapkaççı, içerisinde bir miktar para, pasaport ve uçak bileti bulunan çantayla birlikte kayıplara karıştı. Boğuşma sırasında sağ ayak bileği kırılan Pivovapov ve büyük korku yaşayan arkadaşı Nippon, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırıldı.

Reklam
Reklam

Yarın ülkesine döneceği öğrenilen Pivovapov, ayağı alçıya alındıktan sonra Taksim Polis Merkezi'ne götürüldü. Şaşkın olduğu gözlenen Nippon, hastane çıkışında başlarına gelen olayı basın mensuplarına anlattı.

Öte yandan, olayın ardından Taksim civarında operasyon yapan polis ekipleri, durumu şüpheli görülen bir kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlı, sağlık kontrolü için Taksim İlkyardım Hastanesi'ne getirildi.