Bayan vekilden "silah bırakma" çağrısı

ADANA (İHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili Ayhan Zeynep Tekin Börü, magandalık yapanları lanetlediğini belirterek, "Silahla eğlence olmaz. Başta milletvekilleri olmak üzere, herkesi silah bırakmaya davet ediyorum" dedi.

Seçim bölgesi Adana ve ilçelerindeki gezilerini sürdüren Börü, 3 yıllık iktidarları sonunda artık milletvekillerinin konuşmak yerine vatandaşların konuşması gerektiğini ve her zaman sorun dinlemeye hazır olduğunu söyledi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde ilçe gezilerini değerlendiren Börü, bayan milletvekili olmanın bir çok avantajları olduğunu vurgulayarak, "İnsanlar erkeklere anlatamadıkları sorunlarını bana rahatlıkla anlatıyorlar. Beni bir abla, anne gibi görüyorlar. Pozantı, İmamoğlu, Aladağ İlçeleri'ni karış karış gezip insanların sorunlarını dinliyorum. Artık bizlerin konuşma zamanı geçti. 3 yıldır biz konuşuyoruz ama artık insanlar konuşacak. 3 yıl sonunda vatandaştan bölge insanından aldığım izlenim şu, İnsanlar yol, su ve çok az da enerjiden şikayetçi. Türkiye'nin her yerinde sorun aynı. Ön plana çıkan sorunlar çiftçi ile ilgili problemler. Bölgemizde, tarım sorunlarının işsizlik sorunlarının önüne geçtiğini gördük. Hükümetimizin acil şekilde bir tarım politikası oluşturması lazım. İlgilenirseniz Türkiye'de çözülmeyecek problem yok" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Milletvekili maaşlarıyla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Börü, şunları söyledi:

"Asgari ücretlinin olduğu bir ülkede benim maaşım az demeye utanıyorum. Ben bir sürü çaba sarf ederek milletvekili oldum. Milletvekili olmak, halka hizmet etmek parayla pulla ölçülmez. Biz buna talip olduk, bu bizim görevimiz. Ancak insan milletvekili olunca farklı şeyler bekliyor. Bunu da yapmak zorundayız, bu işin raconu bu. Mesela bu sabah kuaföre gittim, orada çalışan kız evlenmiş hediye vermek zorunda kaldım. Gittiğim her yerde hediye dağıtıyorum. Arabamın bagajı hediyelerle dolu gittiğim yerlerde dağıtıyorum. Allah devlete zeval vermesin, hamdolsun geçiniyorum."

Börü, silah kullanıp kullanmadığına ilişkin bir soruya ise, bir asker kızı olduğunu hatırlatarak, "30 yıl jandarmada görev yapmış bir babanın kızıyım. Fakat hiç bir zaman silah görmedim. Üniversite yıllarında arkadaşlar silah kullanırdı, ben o zamanda kullanmadım. Ancak milletvekili olunca devlet bize böyle bir hak tanıdı. Bir silah aldım kullanmıyorum zaten. Silahın evde nerede olduğunu bile bilmiyorum. Kim olursa olsun silah kullanılmasını asla tasvip etmiyorum. İnsanlara silah değil gül vermeliyiz.

Reklam
Reklam

Magandalık yapanları lanetliyorum. Silahla eğlence olmaz. Gelin hep birlikte bu silahları bırakalım. Herkesi başta milletvekilleri olmak üzere silah bırakmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Son günlerde yaşanan terör olaylarını çıkaranları da "bir avuç çapulcu" olarak değerlendiren Börü, "Bir avuç çapulcu, debelenir debelenir kendi pisliğinde boğulur" ifadelerini kullandı.