Bayanlardan çini kursuna ilgi

Bursa Orhangazi Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan çini kursları vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Bayan...

Bursa Orhangazi Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan çini kursları vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Bayan kursiyerler, özellikle İznik çini sanatının öğretildiği kurslara ilgi gösteriyor.

Orhangazi Halk Eğitim Merkezi'ni ziyaret ederek, çini kursları hakkında bilgi alan İl Milli Eğitim Halk Eğitim Merkezlerinden Sorumlu Şube Müdürü Mehmet Ekiz, “Milli kültürümüz olan İznik çinilerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla açılan bu kursları çok önemli buluyoruz. Bir çok halk eğitim merkezinde de bu kursların açılmasını da teşvik ediyoruz.” dedi. Çini atölyelerini gezen Mehmet Ekiz, el emeği ve göz nuru çini eserlerini ustaca hazırlayan kursiyerleri tebrik etti.

Reklam
Reklam

Çini kurslarının 3 yıl önce başladığını belirten Orhangazi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kemal Çetinoğlu da çini kurslarına ilginin artarak devam ettiğini bildirdi. Kemal Çetinoğlu, çini kursuna özellikle bayan kursiyerlerin ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz