Bayanlardan Ebru Kursuna İlgi

Giresun’un Espiye ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi tarafından ilk defa ebru kursu açıldı. Kurs hocası Berna...

Giresun’un Espiye ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi tarafından ilk defa ebru kursu açıldı. Kurs hocası Berna Gedük, ebru sanatının en büyük özelliklerinden birinin insanı rahatlatması olduğunu belirterek yoğun iş temposundan stres altında bulunan bayan memurların ve ev hanımlarının kursa yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Kurs Hocası Berna Gedük "Su üzerinde yapılan bir sanat olduğu için gerginliğiniz, siniriniz, öfkeniz ve arzunuz suyun üzerine yansıyor. Ebru yaparken kendinizi rahat hissediyorsanız ve ortamda rahat bir müzik çalıyorsa su kristalleri çok daha değişik oluyor" dedi. Ebru sanatında yumuşak huyluluk olduğunu ifade eden Gedük, ebru sanatının insanın huyunu yumuşattığını belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz