Bayat Ekmek Toplama Kutuları Ekmek İsrafını Önemli Ölçüde Durdurdu

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Ve Kontrol Daire Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan "Ekmek...

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Ve Kontrol Daire Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan "Ekmek Nimettir Çöpe Atılmaz" projesi kapsamında şehrin muhtelif noktalarına monte edilen Bayat Ekmek Toplama Kutularını vatandaş kısa sürede benimsedi. Daha önce çöpe giden ekmekler şimdi kent merkezi ve doğal ortamlarındaki hayvanların beslenmesinde kullanılmaya başlandı.

Erzurumda günlük üretilen 210 bin adet ekmekten yaklaşık 11 bin tanesi çöpe gidiyor. Büyükşehir Belediyesinin 2012 yılında başlattığı uygulamayla, şehirde çeşitli noktalara, 50 adet bayat ekmek toplama kutusu monte edildi. Belediye uygulamayla yılda 2 milyon liralık ekmek tasarrufu sağlamaya çalışıyor.

Reklam
Reklam

Toplanan ekmekler, belediyeye ait hayvan barınakları ve kent etrafındaki ormanlık alanlarda yaşayan yabani hayvanlara yem olarak veriliyor. Ayrıca kutulardaki bayat ekmekler ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından alınarak kendi evcil ve yük hayvanlarının beslenmesinde de kullanılıyor.

Vatandaşlar belediyenin uygulamasından oldukça memnun. Muhtarlar ve vatandaşlar, belediyeye başvurarak kendi mahallelerine de ekmek toplama kutusu konulmasını istiyor. Talebi dikkate alan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, 50 adet ekmek toplama kutusunu daha şehrin farklı noktalarına monte etmeye devam ediyorlar.

Kutularda toplanan bayat ekmekler her gün iki görevli tarafından bir araçla toplanarak Belediye Hayvan Barınağı`nda bulunan kedi ve köpeklerle, şehir çöplüğü civandaki hayvanlar ile kent çevresindeki ormanlık alanlarda barınan hayvanlara, istifade etmeleri için bırakılıyor. Bu uygulama özellikle kış aylarında yaban hayatın yiyecek sorununun çözümüne ciddi katkı sağlıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: