'bayat Ekmekler' Değerlendirilecek

Adana'nın merkez ilçe Yüreğir Belediyesi'nce hayata geçirilen bir proje ile birlikte bayat ekmeklerin çöpe atılmasının...

Adana'nın merkez ilçe Yüreğir Belediyesi'nce hayata geçirilen bir proje ile birlikte bayat ekmeklerin çöpe atılmasının önüne geçilerek, bunların hayvan barınakları ile birlikte geçimini hayvancılıktan sağlayan vatandaşlara dağıtılması hedefleniyor.

Daha önce araç parkı ile birlikte temizlik çalışmalarında kullanılan araçları da yenileyip, çöp konteynerlerini de yenileri ile değiştirip, ilçenin belirli noktalarına; 'Çöpü Ban At' kutuları ile farklı bir çalışma ortaya koyan Yüreğir Belediyesi, yeni bir projeyi de hayata geçirdi. Bayat ekmeklerin çöplerden ayrı olarak toplanıp, değerlendirilmesine imkan sağlayacak kovaları, ilçenin farklı noktalarına yerleştirerek, bayat ekmeklerin çöpe atılmasının önüne geçen Yüreğir Belediyesi, toplanacak olan ekmekleri de hayvan barınakları ile geçimini hayvancılıkla sağlayan vatandaşlara dağıtmayı amaçlıyor.

Reklam
Reklam

İlk etapta 300 adet kovanın, Yüreğir'in değişik bölgelerine konulduğunu açıklayan Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ortaya konulan çalışma ile birlikte her gün onlarca ekmeğin çöpe gitmesinin önüne geçmeyi planladıklarını dile getirdi. Çelikcan, "Ekmek bizim kültürümüzde kutsaldır, o yüzden diğer çöplerle karışması ve zayi olmasına gönlümüz razı olmadı. Bunun önüne geçmek için özel olarak hazırlanan ağzı kapaklı ekmek kovalarını ilçemizin değişik semtlerine dağıttık" dedi.

Çelikcan, açıklamasını da şöyle sürdürdü; "Burada toplanan ekmekler hayvan barınaklarına ve ilçemize bağlı köylerde geçimini hayvancılıkla sağlayan vatandaşlarımıza dağıtarak hem israfın önüne geçiyoruz, hem de vatandaşlarımızın hayvanlarının yemlerine destek oluyoruz. Böylece her gün çöpe giden ekmeklerimiz değerlendirmiş oluyoruz. Ekmeklerin mümkünse bayatlatılmadan evde tüketilmesini ama illa atılacaksa çöpe değil dağıtılan ekmek kovalarına atılmasını istiyoruz".

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz