Bayat Ekmeklerden 15 Çeşit Yemek Ve Tatlı Yaptılar

ÇANKIRI (A.A) - Çankırı Belediyesi'nin düzenlediği bayat ekmekleri değerlendirme kursunu tamamlayan ev kadınları, yaptıkları 15 çeşit yemek ve tatlıyı sergiledi.

ÇANKIRI (A.A) - Çankırı Belediyesi'nin düzenlediği bayat ekmekleri değerlendirme kursunu tamamlayan ev kadınları, yaptıkları 15 çeşit yemek ve tatlıyı sergiledi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü'nce yürütülen "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" kapsamında Çankırı Belediyesi Kadın İstihdam Merkezi bünyesinde bayat ekmekleri değerlendirme kursu açıldı.

Kursta üç ay boyunca tirit, mantı, Kıbrıs tatlısı, poğaça, tarator, köfte ve ekmek tatlısı yapmayı öğrenen ev kadınları, hünerlerini sergiledi.

Reklam
Reklam

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Kadın İstihdam Merkezi'nde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, aile bütçesine katkı sağlamak, tasarruf kültürünü geliştirmek ve ekmek israfını azaltmak amacıyla kurs açtıklarını söyledi.

Türkiye'de ekmek israfının korkunç boyutlara ulaştığına dikkati çeken Dinç, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme taşıdığı ekmek israfı konusunda gerekli çalışmaları yapıyoruz. Açtığımız kurslar sayesinde 100'ü aşkın vatandaşımız eğitim aldı. Kadınlarımız bayat ekmekten kahvaltılık gevrekler, tatlılar ve yöresel yemekler yapmayı öğreniyor. Amacımız, bayat ekmek israfını önlemek ve kaybolan ekonomik değerin önüne geçmektir. Çankırı'da ekmek israfına son vermeyi amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

Kurs öğreticisi Aynur Özen ise kursiyerlerin 15 çeşit yemek ve tatlıyı sergilediklerini belirterek, "Amacımız, kadın kursiyerlere evlerindeki ekmekleri israf etmemeleri için hem çocuklarının hem de kendilerinin seveceği şekilde yemekler ve pastalar yapmayı öğretmek" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kursiyer Hatice Eraslan da kurs sayesinde hem çocukların hem de yetişkinlerin beğenisini kazanacak birçok yemeği yapmayı öğrendiğini kaydederek, bayatlayan ekmekleri bu sayede geri kazandıklarını dile getirdi.

Muhabir: Ferhat Barulay / Sinan Özmüş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz