Bayat Ekmekten 30 Çeşit Yemek Ve Pasta Yaptılar

Antalya’da, ekmek israfı kampanyasına destek vermek için bayat ekmekten 30 çeşit yemek ve tatlı yapıldı....

Antalya’da, ekmek israfı kampanyasına destek vermek için bayat ekmekten 30 çeşit yemek ve tatlı yapıldı. Birbirinden leziz yemekler arasında; mantı, içli köfte, pizza tatlar ve çeşit çeşit tatlı da var.

Türkiye’nin önemli sorunlarından biri de ekmek israfı. Ülkede her yıl 2,1 milyar adet ekmek çöpe atılıyor. Parasal karşılığı 1,5 milyar lira olan bu israfla 80 hastane, 500 okul yapmak mümkün. Buradan hareketle Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından 17 Ocak 2013 günü Ankara’da ekmek israfını önleme kampanyası başlatıldı. Kampanyaya destek vermek için Antalya’da 'Bayat Ekmek Geri Dönüşüm Projesi' başlatıldı. Dedeman Otel aşçıları tarafından tamamen bayat ekmeklerden 30 çeşit yemek ve tatlı üretildi. Bu ürünler Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın da katılımıyla kamuoyuna tanıtıldı. Bayat ekmeğin geri dönüşümüyle neler yapılabileceği, evde kısa sürede nasıl yemek ya da tatlı hazırlanarak ekmek israfının önüne nasıl geçilebileceği anlatıldı.

Reklam
Reklam

Dedeman Otel’in mutfak şefi Ali Doğan, bayat ekmekten yemek ve tatlı yapmanın çok kolay olduğunu söyledi. 30 çeşit yemeğin, 70 ila 100 arasında bayat ekmek kullanılarak yapıldığını bildiren Doğan, evde yarım bayat ekmekten bile yararlanılabileceğini ifade etti. Vali Altıparmak ile bayat ekmekten tatlı yapımını da gösteren Ali Doğan, ekmeklerin küflenmeden ve fırında gevretilerek kullanılması gerektiğini söyledi.

Vali Altıparmak ise ekmek israfını önlemeye yönelik başlatılan kampanyanın önemine değinerek, “İhtiyaç kadar ekmek alınmalı. Fırınlar küçük ekmek üretmeli. Evlerde bayat ekmek stoku oluşuyor ve çöpe gidiyor. Umarım bu kampanya faydalı olur. Dünyada açlık varken ekmeği çöpe göndermek bize yakışmıyor.” diye konuştu.

Hazırlanan yemekleri tek tek inceleyen Vali Altıparmak, bayan gazetecilere yemekleri tattırarak fikirlerini aldı. Bayat ekmekten yapılan lezzetler, tadanlardan tam not aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: