Bayburt Belediyesi'nden Adres Değişikliği Bildirim Uyarısı

Bayburt Belediyesi, vatandaşları adres değişikliği bildirimi konusunda uyardı.

Bayburt Belediyesi, vatandaşları adres değişikliği bildirimi konusunda uyardı.

Bayburt Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince kişinin yerleşim yeri adresinin tüm iş ve işlemlerde esas alındığı belirtildi.

Nüfus Hizmetleri Kanunu'na dayanılarak oluşturulan Adres Kayıt Sistemi ile Türk vatandaşları ve Türkiye'de yaşayan yerleşik yabancıların, yerleşim yeri ve diğer adres bilgilerinin elektronik ortamda merkezi bir yapı içerisinde güncel olarak tutulması ve adres konusundaki dağınıklığa son verilmesinin ön görüldüğü ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Reklam
Reklam

"Anılan kanunun 68'inci maddesi gereğince, 2012 yılı için adres değişikliğinin süresi içinde bildirilmemesi durumunda 390 lira, gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde 782 lira idari para cezası uygulanıyor."

Muhabir: Fatih Mehmet Özcan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: