Bayburt Devlet Hastanesi Görme Engelliler İçin "hissedilebir Yüzey" Olan Sarı Kolonlu Yürüme Şeridini Hayata Geçirdi

Bayburt Devlet Hastanesi (BDH) görme engelliler için "hissedilebir yüzey" olan sarı kolonlu yürüme şeridini hayata...

Bayburt Devlet Hastanesi (BDH) görme engelliler için "hissedilebir yüzey" olan sarı kolonlu yürüme şeridini hayata geçirdi.

Bayburt Devlet Hastanesi (BDH) görme engelliler için "hissedilebir yüzey" olan sarı kolonlu yürüme şeridini hayata geçirdi.

BDH Başhekimi Opr.Dr. Mehmet Tiryaki, kamu ve kuruluşlarına ait mevcut resmi yapıların özürlülerin erişebileceği konuma getirilme çalışmalarının 2005 yılında başladığını hatırlatarak engelli vatandaşların toplumsal yaşama tam katılımlarının sağlanması için kamu kurum ve kuruluşlarının kullandıkları binalar, kamuya açık alanlar ve toplu taşıma araçlarının özürlülerin kullanımına uygun duruma getirilmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Reklam
Reklam

ÖZÜRLÜ VATANDAŞLARIN TOPLUMSAL YAŞAMA TAM KATILIMININ SAĞLANMASI HEDEFLENMEKTEDİR

Merkezinde insan olan sağlık sistemini daha nitelikli daha ulaşılabilir ve daha adile çalışmaların bütününe sağlıkta dönüşüm projesi dendiğini belirten Tiryaki, " Merkezinde insan olan bu sağlık sistemi 2003 yılında Sağlık Bakanımız tarafından yürürlüğe kondu. Bu bağlamda hastalarımızın sağlık hizmetlerine kolay ulaşması için birçok çalışma yapıldı. Bu çalışmalardan biri de bizim de hastanemize yeni kurduğumuz görme engelli hastalarımız için hayata geçirdiğimiz kısaca söylemek gerekirse yürüme kulvarıdır" dedi.

GÖRME ENGELLİ VATANDAŞIN RAHATI İÇİN YÜRÜME KULVARI KURDUK

Özürlü vatandaşların toplumsal yaşama tam katılımının sağlanmasının hedeflendiğini belirten Tiryaki, " Kendilerini toplumda en azından hastanede yalnız hissetmesinler. Hastaneye ulaşmakta bu kurduğumuz sistemi kullanarak hastanenin bazı temel noktalarına daha kolay ulaşmaları hedeflenmektedir. Çalışmalar sağlıkta dönüşüm projesi ve Başbakanlığımızın 5378 sayılı kanunun geçici 2'nci maddesi gereği yapılmıştır. Başbakanımız bizden özürlü vatandaşlarımızın tüm kamu kurum ve kuruluşlarına kolay ulaşmalarını, sıkıntılarını, dertlerini kolay dile getirebilmeleri için rahat ettirilmeleri gerektiğini söylemektedir. Biz de bağlamda hastanemize yürüme kulvarını kurduk. "dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: