Bayburt Sazendeleri Yürekleri Coşturdu

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Şair Zihni Kültür Merkezi'nde ilk defa konser veren Şair Celali İlköğretim...

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Şair Zihni Kültür Merkezi'nde ilk defa konser veren Şair Celali İlköğretim Okulu Bayburt Sazendeler grubu, seslendirdikleri bir birinden güzel türkülerle yoğun beğeni topladı. Konseri izleyen Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Sazendeleri'ni verdiği hediyelerle ödüllendirdi.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut, SGK Müdürü Bilal BAŞER, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Daha önce oluşturduğu Genç Ozanlar Korosu ile ilimize kültürel alanda büyük katkılar sunan Erdoğan Şahinoğlu, yönetiminde Şair Celali İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan Bayburt Sazendeleri, ilk defa sahne alarak seslendirdikleri birbirinden güzel türkülerle gönülleri fethetti. Yöresel kıyafet olan ihramdan özel tasarlanmış yelekler ve kravatlar giyen Bayburt Sazendeleri, sahne performanslarıyla da yoğun alkış aldı. Sazendelere nefesli çalgıda Arif Karaoğlu, kemanide İsa Çalışkan, klavyede Serhat Aktaş ve perküsyonda Abdullah Şık eşlik etti.

Koro ilk önce hikâyesi sunucu Mehmet Öksüzer tarafından okunan "Koyun Gelir Yata Yata / Çamurlara Bata" türküsünü seslendirdi. Daha sonra Şeyda Arslan tarafından "Gitme Turnam Bizim Elden" isimli Adana yöresinin anonim türküsü seslendirildi. İkinci bölümde Seyfettin Sığmaz'dan alınan Erzurum / Narman yöresine ait "Bu Tepe Pullu Tepe Yaylalar" isimli türkü koro tarafından okundu. Üçüncü bölümde ezgi-ilahi-türkü üçlemesinde minik Asude Çelik tarafından "Benim Annem Güzel Annem" ezgisi salondakilerden büyük alkış aldı. Bayburt Sazendeleri'nin müzik icrası "Can Ellerinden Gelmişem" ilahisi ve sonrasında "Bilmem Şu Feleğin Bende Nesi Var" türküsüyle devam etti.

Reklam
Reklam

Dördüncü bölümde de TOKİ Şair Celali İlköğretim Okulu edebiyat öğretmenlerinden Leyla Özdemir, Dinar yöresinden Nurettin Güler'den alınan Muzaffer Sarısözen'in derlediği "Cevizin Yaprağı Dal Arasında" türküsünü ve Enver Demirbağ'ın derlediği Elazığ yöresinin sevilen türküsü "Mendilim İşle Yolla" yı okudu.

Programın finali olan beşinci bölümde ise "Annem Beni Yetiştirdi Bu Vatana Yolladı" isimli türküyle program sona erdi.

Ayrıca programın sunuculuğunu yapan Mehmet Öksüzer, bölümler arasında okuduğu bir birinden güzel şiirlerle programa renk kattı.

Konserin sonunda Belediye Başkanı Polat, gösterdikleri bu üstün performanstan dolayı Bayburt Sazendeleri'ne kendi eliyle tek tek hediye dağıttı. Bayburt Sazendeleri ile toplu olarak hatıra fotoğrafı çektiren Belediye Başkanı Polat, yaptığı konuşmada, böyle bir organizasyonu tertip ettiği için İl Kültür Müdürlüğüne ve Bayburt Sazendeleri'ni yetiştiren müzik öğretmeni Erdoğan Şahinoğlu'na teşekkür ederek, "Kültürümüzün bir öğesi de türkülerimizdir. Türkülerimize sahip çıktığından dolayı, geçmişimizi geleceğimize taşıma gayretinden dolayı, Erdoğan hocamıza teşekkür ediyorum. Ve nice konserlerle bizleri şimdiye kadar ihya ettiği gibi, tarihin derinliklerinde kültürel motiflerimizle bizleri buluşturduğundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Yeter ki böyle organizasyonlara devam etsinler, bizim de desteğimiz sürekli devam edecektir" dedi.

Reklam
Reklam

BAYBURT SAZENDELERİ

TOKİ Şair Celali İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan "Bayburt Sazendeleri Korosu" yerel ve ulusal basında, radyo ve televizyon programlarında, haber bültenlerinde, reklâm filmlerinde ve halk konserlerinde bugüne kadar 30'un üzerinde programda yer alan, Cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrasıyla aynı sahneyi paylaşan Genç Ozanlar Korosu'nun bugünlere gelmesinde büyük emekleri olan Erdoğan Şahinoğlu tarafından kuruldu.

21 Şubat İlköğretim Okulu'nda görev yaparken oluşturduğu "Genç Ozanlar Korusu" ile Bayburt'a kültürel anlamda katkı sunan Erdoğan Şahinoğlu, tayininin TOKİ Şair Celali İlköğretim Okulu'na çıkmasıyla orada da yeni bir ekip çalışmasıyla "Bayburt Sazendeleri Korosu"nu oluşturdu. Mesaisi dışında türkülere olan sevgisi ve bilgisini her fırsatta öğrencileriyle paylaşan, onlara türküleri ve kültürel değerleri sevdiren "Bayburt Sazendeleri Korosu" şefi ve hocası Şahinoğlu, koro ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bayburt Sazendeleri ekibi TOKİ Şair Celali İlköğretim Okulu'nun öğrencilerinden oluşan ve kültürümüzü yansıtan bir korodur. Kıyafetlerini de özel yaptırdık. Tamamen kültürümüze has olsun diye ehramdan dokuduk. İnşallah çok güzel konserler vereceğiz. Bugün ilk konserimizi verdik. Ekibimiz daha yeni, daha önce de Genç Ozanlar Korosu'nu çalıştırmıştım. Bugün Bayburt Sazendeleri ilk defa sahne aldı. İkisi birlikte devam edecek. Bayburt Sazendeleri Bayburt'umuza ayrı bir güzellik katmış oldu" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz