Bayburt Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Akkoyunlu: "Eğer Ölüm Orucuna Giden Milletvekillerinin Taleplerinden Her Hangi Bir Tanesi, Ölüm Orucuna Gitti Diye Hükümetimizce Karşılanırsa Bizde Şehit Aileleri Olarak Ölüm Orucuna Başlayacağız"

Bayburt Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Haluk Akkoyunlu, "Eğer ölüm orucuna giden milletvekillerinin taleplerinden her hangi bir tanesi, ölüm orucuna

Bayburt Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Haluk Akkoyunlu, "Eğer ölüm orucuna giden milletvekillerinin taleplerinden her hangi bir tanesi, ölüm orucuna gitti diye hükümetimizce karşılanırsa bizde şehit aileleri olarak ölüm orucuna başlayacağız" dedi.

Akkoyunlu, dernek binasında, dernek üyeleri ve bazı şehit yakınları ile düzenlediği basın toplantısında, son günlerde bazı milletvekilleri ile tutuklu ve hükümlülerin ölüm orucuna başladığını belirterek, "Adeta hükumeti sıkıştırarak üzerlerinde bir baskı kurmaya çalışıp hedeflerine ulaşmak istiyorlar" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Söz konusu kişilerin bugüne kadar verilenlerin hiçbirinden tatmin olmadığını, bundan sonrada olmayacağını söyleyen Haluk Akkoyunlu, şehit aileleri olarak, gaziler olarak hükümetten beklentilerinin ise son günlerde gündeme geldiğini ifade etti.

Ölüm orucuna giden kişilerin amacının belli olduğunu ve taleplerinin kabul edilmemesi gerektiğini anlatan Akkoyunlu, şu ifadeleri kullandı:

"Eğer ölüm orucuna giden milletvekillerinin taleplerinden her hangi bir tanesi, ölüm orucuna gitti diye hükümetimizce karşılanırsa bizde şehit aileleri olarak ölüm orucuna başlayacağız. Bizzat ben bunu dernekte başlatacağım. İsteğimiz, Anayasa çalışmaları başlamışken idamların yeni yapılacak olan Anayasa'da yer alması"

Muhabir: Abdulkadir Nişancı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: