Bayburt Üniaktif Kulübü Öğrencileri Baksı Müzesini Gezdi

Bayburt Üniversitesi bünyesinde bulunan ÜniAktif Liderler kulübü üyesi bir grup öğrenci, Bayburt’u tanıtma etkinlikleri kapsamında...

Bayburt Üniversitesi bünyesinde bulunan ÜniAktif Liderler kulübü üyesi bir grup öğrenci, Bayburt’u tanıtma etkinlikleri kapsamında hafta sonu Baksı Müzesi ile Aydıntepe Yeraltı Şehrine gezi ve piknik organizasyonu düzenlediler.

Diğer şehirlerden gelen öğrencilere Bayburt’un tarihi ve kültürel mekanlarını gezdirerek, Bayburt’un zenginlikleri ile buluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Kulüp Başkanı Hayrettin Işık, “Bayburt bir çok edebi ve kültürel isme ev sahipliği yapmış kültür şehri. Değerli Hocamız Hüsamettin Koçan’ın Baksı Köyüne kurduğu Baksı Müzesi de dünyada örneği olmayan bir kır müzesi. Biz de şehrimize dışarıdan gelen öğrenci arkadaşlarımıza kulüp olarak şehrimizin bu kültürel değerinin farkında olmalarını amaçladık.” dedi.

Reklam
Reklam

Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın rehberliğinde müzeyi gezerek objeleri yakından inceleyen öğrenciler Prof. Dr. Koçan ile de bir süre sohbet etti. Baksı Müzesinin geleneksel sanatla günümüz sanatlarını birleştiren bir müze olduğunu belirten Koçan şunları söyledi, “Baksı Müzesi, sürekli göç veren bir bölgede ve kırsal alanda kurulmuş olması sebebiyle bir örneği daha olmayan bir müze. Almanya’da yayınlanan Art Forum adlı dergi Türkiye’den sadece İstanbul Modern ve Baksı Müzesi’ne yer verdi.”

Baksı Müzesi gezisinin ardından Baksı Köyünde piknik yapan öğrenciler ardından Aydıntepe’de bulunan Aydıntepe Yeraltı Şehri’ni gezdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: