Bayburt Üniversitesi Öğrencileri Ürettikleri Tarhanadan Cipsle Birinci Oldular

Bayburt Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri Tuğba Hamurcu ve Fatma Demirbaş, Bölüm Başkanı Yrd. Doç....

Bayburt Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri Tuğba Hamurcu ve Fatma Demirbaş, Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayla Arslaner danışmanlığında Uşak tipi tarhanadan cips üretti.

Süleyman Demirel Üniversitesi Uluslararası 16. Bilim ve Bahar Şenliği kapsamında düzenlenen Öğrenci Proje Pazarı’nda görücüye çıkan tarhana cipsi, uzmanlardan tam not aldı. Hazırladıkları poster sunum ve prototip ürünle yarışmanın “Tarım, Orman, Su” kategorilerinde birinci olan Bayburt Üniversitesi Gıda Mühendisliği 4. Sınıf öğrencisi Fatma Demirbaş, bio-yararlılığı yüksek, fonksiyonel bir ürün olan tarhananın, çocuklar tarafından çok da beğenilerek tüketilmeyen bir ürün olduğu için böyle bir proje geliştirdiklerini belirtti. Çocukların, piyasadaki yağ ve tuz oranı yüksek olan cipsleri beğenerek tükettiğini söyleyen Demirbaş, “Biz tarhana gibi besleyici değeri yüksek geleneksel bir tadı çocukların beğeneceği bir form haline getirdik. Yağ ve tuz oranını düşürdük ve farklı pişirme tekniği ile çocukların damak tadına hitap eden bir ürün ortaya çıkardık. Ürünümüzde Bayburt yöresine ait ‘dargun otu’nu da kullandık.”

Reklam
Reklam

Projede yer alan Bayburt Üniversitesi Gıda Mühendisliği 4. Sınıf öğrencisi Tuğba ise ürünün henüz laboratuvar aşamasında olduğunu kaydederek, “Ürünün ticari bir anlam kazanması için raf ömrü ve paketleme üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Hazırladığımız cips sadece çocuklara yönelik değil. Herkesin tüketebileceği, besin değeri yüksek ve günün her saatinde atıştırmalık olarak tüketilebilecek bir ürün.” dedi.

‘Yeni Ürün geliştirme’ dersi kapsamında hazırladıkları tarhana cipsi ile Süleyman Demirel Üniversitesi Uluslararası 16. Bilim ve Bahar Şenliği kapsamında düzenlenen Öğrenci Proje Pazarı’nda birincilik elde eden öğrenciler, yarışmada beş bin lira da para ödülü kazandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz