Bayburt Valisi Al: Dede Korkut mazi ile bugün arasında bir köprüdür

Bayburt’ta düzenlenen 17'inci Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni başladı. 17 Temmuz'a kadar devam...

Bayburt’ta düzenlenen 17'inci Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni başladı. 17 Temmuz'a kadar devam edecek şenlikte sempozyum ve konserin yanı sıra cirit karşılaşmaları yapılacak.
Türk destan bilgesi Dede Korkut’un anısına Bayburt’ta düzenlenen 17'inci Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni, Bayburt kalesinde yakılan şölen ateşi ve havaiyi fişek gösterisi ile başladı. Bu gün Bayburt’a bağlı Masat Köyü'ndeki Dede Korkut Türbesi'ne çelenk konulması ve dua edilmesinin ardından kent merkezindeki Dede Korkut Heykeli önünden valiliğe kadar kortej yürüyüşü yapıldı.
Yürüyüşe Bayburt Valisi Kerem Al, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Azerbeycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen halk Oyunları ekipleri ile Gürcistan, Bosna Herkes ve Azerbaycan Halk Dansları toplulukları katıldı.
Cumhuriyet meydanında düzenlenen açılış töreninde konuşan Bayburt Valisi Kerem Al, "Şenliğimizin adını aldığı Dede Korkut, Türk dünyasının ortak atası, ortak değeridir. Mesajları bu milletin temel taşları olmuştur. Mazi ile bugün arasında bir köprüdür." dedi.
Konuşmaların ardından şenliğe katılan halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Açılış töreninin sonunda ise Bayburt Valisi Al Bayburt Belediye Başkanı Polat Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, 40 balonu gökyüzüne bıraktı. Balonların ikisine bağlı kağıtları getirenlere çeyrek altın hediye edileceği belirtildi.
17'inci Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni 17 Temmuz'a kadar sürecek. Şenlik kapsamında Dede Korkut 'un hayatını ve eserlerini anlatan sempozyum düzenlenecek, kır gezileri ve cirit karşılaşmaları yapılacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz