Bayburt Ziraat Odası Başkanı Yıldırımtepe: "Ot Ve Saman Fiyatları Bu Yıl Da Yüksek Seviyelerde Seyredebilir"

Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, ot ve saman fiyatlarının bu yıl da yüksek seviyelerde seyredebileceğini söyledi.

Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, ot ve saman fiyatlarının bu yıl da yüksek seviyelerde seyredebileceğini söyledi. Yıldırımtepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayburt'un Doğu Karadeniz'in tahıl ambarı konumunda olduğunu ifade ederek, "Bu bölgedeki hayvan artışı, sıfır faizli kredilerle kurulan işletmeler Bayburt'taki ot ve samana talebi arttırdı" dedi. Çiftçilerin geçen yıl yaşanan bazı olumsuzluklar nedeniyle bu yıl daha fazla rekolte olabileceğini düşündüğünü ve ona göre de ekilebilecek alanları arttırarak ekim yaptığını ifade eden Yıldırımtepe, şunları kaydetti: "Bayburt'ta bitkisel üretim dekar olarak arttı ancak biz 2013 yılında bitkisel üretimin ilimiz genelinde oldukça düşük olacağını gözlemliyoruz. Bunun sebebi de mevsimin soğuk ve kurak geçmesi. Bu durum bitkisel üretimi etkilerken yine 19 Haziran gecesinde 12 bin hektar alana ekili silajlık mısırların üşümesi sonucunda ot ve saman fiyatlarının bu yıl da geçen yıla paralel seyredeceğini tahmin ediyoruz." Yıldırımtepe, bu yıl ki rekolte beklentilerinin düşük olacağını anlatarak, şöyle devam etti: "Gözlemlerimiz bu yönde çünkü Haziran ayında Bayburt'a neredeyse hiç yağmur düşmedi. Kış mevsiminde yağan kar ise toprak üstünden çok erken kalktı. Mayıs ve Nisan aylarında da havanın çok soğuk seyretmesi nedeniyle bitkisel üretimde özellikle buğdaylarda boğulma olmasına neden oldu. Bahar mevsiminde de iklimin soğuk ve kurak geçmesi 2012 yılından daha düşük bir üretim olacağını tahmin ediyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: