Bayburt'a Yeni Atanan Öğretmenlere Uyum Eğitimi Verildi

Bayburt'a yeni atanan öğretmenlere uyum eğitimi verildi.

Bayburt'a yeni atanan öğretmenlere uyum eğitimi verildi.

Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu'nda düzenlenen toplantıya, Vali Hasan İpek, Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi İsmail Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ile ilk defa atanarak kente gelen öğretmenler katıldı.

Vali İpek, burada yaptığı konuşmada, mesleğe ilk defa başlayacak olan öğretmenlere başarı dileğinde bulunarak, "Bir çoğunuz tercihleri yazarken Bayburt ile ilgili çok da fikriniz yoktur. Geldiniz ve 'acaba nasıl bir yere geldik' diye tereddüt edenleriniz vardır. Bayburt, Türkiye'nin yaşanabilir 31. ilidir. Bayburt'un insanı gerçekten devletine bağlı, devlet memurlarına da saygılı insanlardır" dedi.

Reklam
Reklam

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ise Bayburt genelinde 16 bin öğrenci ve bin 148 öğretmenle eğitim ve öğretime başlandığını bildirdi.

Doğan, "Öğretmenlerimizden 129'u ilimize atanmış ve Pazartesi gününden itibaren aramıza katılmışlardır. Bugün burada mesleğe yeni atanan öğretmenlerimizin kültürel ve sosyo ekonomik şartları eğitim ve öğretime doğrudan etki etmektedir. Bu etkinin olumsuz yönlerinin olabildiğince giderilerek mesleğe daha bilinçli ve umutlu başlamaları için 16 Eylül tarihine kadar uyum eğitim semineri düzenlemekteyiz" diye konuştu.

Konuşmalarının ardından yeni atanan öğretmenlere Milli Eğitim Bakanlığı insan kaynakları uzmanları tarafından uyum eğitimi konusunda çeşitli bilgiler verildi.

Muhabir: Fatih Mehmet Özcan / Burak Altunöz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: