Bayburt'ta, "1. Geleneksel Ürünler Günü" Etkinliği Düzenlendi

Bayburt'ta, "1. Geleneksel Ürünler Günü" etkinliği organize edildi.

Bayburt'ta, "1. Geleneksel Ürünler Günü" etkinliği organize edildi.

Bayburt Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan 50 çeşit yiyeceğin yer aldığı etkinliğe, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayla Arslaner, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Coşkun, burada yaptığı konuşmada, yeni nesile geleneksel ürünlerin tanıtılması gerektiğini belirterek, "Bayburt'un lor dolmasını, zironunu, tandırda yapılmış ketesini, tatlılarını, su böreğini sağlığa uygun şekilde ambalajlayıp satışa sunabilmek için çalışma yapmamız lazım. İlk etapta bu yemeklerin yapım aşamalarını fotoğraflayarak tarifleriyle beraber yer alacağı broşürler hazırlanmalı" dedi.

Reklam
Reklam

Arslaner ise geleneksel ürünlerin kültürel zenginlikler olduğunu vurgulayarak, "Geleneksel ürün dersimiz kapsamında bu ürünleri kayıt altına almak, modernizasyonlarını sağlamak ve tanıtmak amacıyla etkinliği düzenledik. Yöresel ürünlerin tanıtılması ve ticari ürün haline getirilmesi, özellikle yörelerin kırsal kalkınmadan destek alması ve üreticilerin desteklenmesi adına çok önemli" diye konuştu.

Katılımcılara, öğrenciler tarafından hazırlanan yiyeceklerden ikram edildi.

Muhabir: Fatih Mehmet Özcan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: