Bayburt’ta Aşıklar Gecesi

Bayburt Belediyesi İftar çadırında Bayburt Tarih ve Kültür Derneği’nin (BAYDER) katkılarıyla düzenlenen Âşıklar Gecesi yoğun...

Bayburt Belediyesi İftar çadırında Bayburt Tarih ve Kültür Derneği’nin (BAYDER) katkılarıyla düzenlenen Âşıklar Gecesi yoğun ilgi gördü.

Âşıklar Gecesi’nin diğer programlardan farklı olarak il dışından da misafirleri vardı. Misafir âşıklar Erzurumlu İhsan Yavuzer ve Rahim Sağlam söyledikleri bir birinden güzel deyişlerle programa farklı bir hava kattı.

Geceye Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Tarih ve Kültür Derneği Başkanı Fatih Dündar, Bayburt Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Tiryaki, Bayburt Tarih ve Kültür Derneği üyeleri ve birçok vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Gecenin açılışını gerçekleştirdiği konuşmasında Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve davetlilere teşekkürlerini bildiren BAYDER Başkanı Fatih Dündar, bu yıl ilk defa gerçekleştirilen Ramazan ayı “Fasıl Gecesi” ve “Aşıklar Gecesi” etkinliklerine halkın göstermiş olduğu ilgiden oldukça memnun olduğunu söyledi. “Etkinlikler süresince desteklerini bizlerden desteklerini bizlerden esirgemeyen Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat’a da teşekkürü bir borç biliyorum” diyen Fatih Dündar, Ramazan Bayramı’ndan sonra yapacakları, “Ağustos Ayı Türk Zaferleri Programı”, “Dil Sultanlarımız”, “Hekat Geceleri”, “Âşıklarımızın Dilinden” ve “Şairlerimiz ve Şiirlerimiz” adlı programların müjdesini verdi.

Dernek Başkanı Dündar ‘ın konuşmasının ardından sırasıyla Âşık Bekir Kahraman, Âşık Rahim Sağlam, Âşık İhsan Yavuzer ve Âşık Süphani sahneye çıktı. Âşıklarımız söyledikleri birbirinden güzel deyiş ve güzellemelerle izleyenlerin gönüllerini fethetmeyi başardı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde âşıkların topluca sahneye çıkarak Âşık edebiyatının bir dalı olarak sundukları “Taşlama” örnekleri izleyenleri kahkahaya boğdu.

Reklam
Reklam

Gece sonunda Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, BAYDER adına Dernek Başkanı Fatih Dündar’a, “Fasıl Geceleri” programında sahne alan Mesut Çavdar’a, Aşık Süphani, Aşık Rahim Sağlam, Aşık İhsan Yavuzer ve Aşık Bekir Sağlam’a katılımlarından dolayı tek tek teşekkür ederek kendilerine el işlemesi taştan yapılmış minyatür Saat Kulesi hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: