Bayburt’ta 'Ermeni Mezalimi ve Anılarda 21 Şubat' sergisi

Bayburt'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ''Ermeni Mezalimi ve Anılarda 21 Şubat''...

Bayburt'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ''Ermeni Mezalimi ve Anılarda 21 Şubat'' ile ''Yüz Yüze'' karma resim sergisi açıldı.
Belediye Kültürel Etkinlikler Salonu ve Şair Zihni Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda yapılan sergi açılışları, Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, Polis Meslek Yüysek Okulu Müdürü Abdullah Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ve bazı kamu kurum müdürlerinin katılımı ile yapıldı.
Bayburt Belediyesi Kültürel Etkinlikler Salonu'ndaki ''Ermeni Mezalimi ve Anılarda 21 Şubat'' konulu fotoğraf sergisini beraberindekilerle birlikte gezen Vali Hasan İpek, serginin geçmişte yapılan mezalimi anlatan bir resim sergisi olduğunu belirterek, ''Bu anlamda bugünkü nesle geçmişte yaşanan acıları hatırlattığı için ben belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Biz yeni nesil olarak bundan bazı dersler çıkartmamız lazım. Acaba bu acılar niçin yaşandı, niye yaşandı. Bir milyon nüfuslu Ermeniler bu ülkede cihan imparatorluğuna karşı niçin böyle bir mezalim yapabildiler, hem ona cesaret edebildiler ve hem de onu başarabildiler. Burada buna çok dikkat çekmek istiyorum.'' dedi.
Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ise yaptığı açıklamasında; Bayburt'ta 1956 yılından beridir kurtuluş programları düzenlendiğini ifade derek, ''Kurtuluş programları sadece bir kurtuluşun anısı değildir Bayburt'ta. Aynı zamanda köyde yaşayan insanlarımızın şehre geliş zaman dilimidir, insanların bir birleriyle buluşma zamanıdır. Şimdi bizde istedik ki Bayburt'ta şuanda yaşayan insanlarımız kurtuluşu hatırlasınlar.'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz