Bayburt'ta, Hikaye Gecesi Düzenlendi

Bayburt'ta Hikaye Gecesi düzenlendi.

Bayburt'ta Hikaye Gecesi düzenlendi.

Bayburt Tarih Kültür ve Edebiyat Derneği'nin Aslan Dede köyünde düzenlediği ve "Hekat Gecesi" olarak adlandırılan programa, Vali Hasan İpek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ile vatandaşlar katıldı.

Ciddi bir turizm kapasitesi olan Bayburt'un kendi kültürünü en iyi şekilde yansıttığını belirten Vali İpek, "Bayburt'un kendi kültürünü önce kendi içinde sonra da çevre illerde yaymasına katkı sağlayacak bu tür etkinlikleri bizler de sürekli destekleyeceğiz" dedi.

Anadolu'nun birçok yerinde bu tip etkinliklerin düzenlendiğini ifade eden Bayburt Tarih Kültür ve Edebiyat Derneği Başkanı Fatih Dündar ise, "Sözlü edebiyatımızın timsali olan hekat gecelerinin ilkini gerçekleştiriyoruz. Bunu genç nesillere sunmamın gayretinde olacağız. Bu programı dernek olarak sürdürmeye çalışacağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Dündar, konuşmasının ardından katkılarından dolayı Vali İpek ile Belediye Başkanı Polat'a plaket sundu.

Program, şair İsmail Öksüz tarafından manilerin bağlama ile desteklendiği bir hikaye anlatımıyla sona erdi.

Muhabir: Fatih Mehmet Özcan / Burak Altunöz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: