Bayburt’ta Örnek Proje

Peygamber efendimizin doğumunun 1442.yılı münasebetiyle, Kaleardı 75.yıl ilkokulu ve ortaokulunda anlamlı bir proje daha hayata...

Peygamber efendimizin doğumunun 1442.yılı münasebetiyle, Kaleardı 75.yıl ilkokulu ve ortaokulunda anlamlı bir proje daha hayata geçiyor. Milli eğitim müdürlüğünün yürüttüğü değerler eğitimi projesi kapsamında yapılacak olan Siyer yarışmasına öğrencilerin katılımı oldukça yoğun oldu. Yarışma üç tur şeklinde yapılacak, son turdaki ilk on öğrenci ödüllendirilecek. 4.5.6.7.8. sınıf öğrencileri “Peygamberim” adlı kitabı müdür yardımcısı Tuncer Yaşaroğlu’ndan temin ederek, isimlerini proje koordinatörüne bildirecekler, ve sürece dahil olacaklar. Dereceye giren ilk on öğrenciye altın, mp4, ve kol saati hediye edilecek.

Reklam
Reklam

Yarışmanın proje koordinatörü, Kaleardı 75.yıl Ortaokulu, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Adil Kacır, “Bizler amaç olarak, Hz. Muhammed’in hayatının okunmasını ve yaşanmasını hedefliyoruz. Öğrencilerimiz bu yarışma ile, İslam peygamberinin doğumundan vefatına kadar, hayatını genel hatlarıyla öğrenecekler. Onun ahlakını inanç ve duygu dünyasını tanıyarak sorunlarla baş etmenin ve doğru bir hayat yaşamanın yollarını edinecekler. Hz. Muhammed’in pek çok özelliğini, yaşanabilir hayatını, heyecan verici bir tarzda tanıma fırsatı bulacaklar. Ayrıca sıkıntılarla baş etmeyi, sevinçlerinde ölçülü olmayı, paylaşmayı ve yardımlaşmayı, sevmeyi, sevilmeyi, dostluk ve kardeşliği, dengeli bir hayat yaşamanın yollarını ve daha pek çok şeyi onun rehberliğinde kazanacaklar. Bizler, öğrencilerimizin yarışmaya karşı olumlu tutumlarını, hazır bulunuşluk düzeylerini ve motivasyonlarını artıracak çok güzel ödüller hazırladık. İlk beş öğrencimize belediye başkanlığımızın sponsorluğunda altın hediye edeceğiz. Diğer beş öğrencimize mp 4 görüntülü müzik çalar, kol saati ve sürpriz hediyeler hazırlıyoruz. Dereceye giren ilk on öğrencimize ayrıca hediye paketi takdim edeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Kaleardı 75.yıl İlkokulu Ortaokulu Müdürü Mikail Yıldırım ise “Milli eğitim müdürlüğümüzün, belediye başkanlığımızın, il müftülüğümüzün ve kaleardı 75. Yıl ortaokulu yönetici ve öğretmenlerimizin desteğiyle, “ Herkes Onu Okuyor, Tanıyor ve Yaşıyor.” Adlı bir proje kapsamında, 4.5.6.7.8.sınıflar arası siyer yarışması düzenliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, projenin amacına ulaşmasını temenni ediyorum. O’nun hayatını bilmek, O’nu daha yakından tanımak, ve O’nun dünyamıza kazandırdığı güzellikleri fark edebilmek için öğrencilerimiz için güzel bir fırsat, şimdiden hepsine başarılar diliyorum belediye başkanımız Hacı Ali Polat’a, şehrimizdeki eğitim, kültür ve sosyal faaliyetlere yapmış olduğu bu samimi katkıdan dolayı şahsım, kurumum ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum. Ayrıca katılımcı öğrencilerimize ulaştırmak için “Peygamberim” adlı kitabı temin ettiği için il müftümüz Kemalettin Aksoy hocamıza da gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: