Bayburt'ta Sgk Haftası Etkinliklerle Dolu Geçecek

14-20 Mayıs 2012 tarihlerinde kutlanacak Sosyal Güvenlik Haftası'na iyi hazırlandıklarını belirten Sosyal Güvenlik Kurumu Bayburt...

14-20 Mayıs 2012 tarihlerinde kutlanacak Sosyal Güvenlik Haftası'na iyi hazırlandıklarını belirten Sosyal Güvenlik Kurumu Bayburt İl Müdürü Bilal Başer, yapılacak etkinlikleri Bayburt Konağı'nda düzenledikleri bir kahvaltıyla basına duyurdu.

16 Mayıs 2006 tarihinde 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ile Bağkur, SSK ve Emekli Sandığı kurumlarının devredilerek Sosyal Güvenlik Reformu'nun TBMM'den geçerek Resmi Gazete'de yayınlandığını kaydeden Başer, bu tarihi içine alan haftanın Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlandığını belirtti.

Reklam
Reklam

Bu haftanın genel amacının reformun anlatılması, sosyal güvenlik kurumunun paydaşlara tanıtılması olduğunu ifade eden Başer şöyle devam etti: " Bu hafta aynı zamanda kurum kültürü oluşturmak, toplumda sosyal güvenlik bilincini geliştirmek olarak amaçlandı. Bu amaç doğrultusunda bu yıl 5. sini düzenleyeceğimiz Sosyal Güvenlik Haftamızda yoğun bir etkinlik programı hazırladık. Programı bugün basın toplantısıyla beraber başlatıyoruz. "

BİREBİR ZİYARETLERİMİZ OLACAK.

İl Müdürü Başer program içeriği ile ilgili ise şunları kaydetti: " 14 Mayıs Pazartesi günü Atatürk Anıtı'na kurum personelimizin katılımıyla beraber çelenk sunumu, SGK ile ilgili bilgilendirme çalışmaları doğrultusunda protokole, valimize, garnizon komutanımıza, belediye başkanımıza, cumhuriyet başsavcımıza, il müdürlerimize çiçek takdimi ile beraber programımızı arz edeceğiz. Birebir ziyaretlerimiz olacak. İlçelerde kaymakamlarımızı ve belediye başkanlarımızı ziyaret edeceğiz. Sosyal Güvenlik Haftası yazılı çiçeklerimizi takdim edeceğiz. "

Reklam
Reklam

MAHMUT KEMAL YANBEY'DE ŞİİR YARIŞMAMIZ OLACAK

14 Mayıs günü saat 14.00'te Mahmut Kemal Yanbey ilköğretim okulundaki programdan da bahseden Başer, "Bu programımız şiir yarışması. Orada birinciye, ikinciye, üçüncüye ödüllerini vereceğiz. Aynı zamanda kurumumuz başkanlığının göndermiş olduğu sosyal güvenliği tanıtımı ve bilgilendirme CD'mizi (Güven Ve Yarışçı Çocuklar-Tıkla İzle) ve çocuklara yönelik kitapçığımızı oradaki öğrencilerimize dağıtacağız. CD ve kitapçık aynı içerikli. Gerçekten çok yararlı. CD'de ve kitapta sosyal güvenlik çocuğun anlayabileceği şekilde çok orijinal bir biçimde düzenlenmiş. Bu etkinliği Milli Eğitim Müdürümüz de katılacak. Muhtemelen valimiz de, belediye başkanımız da katılabilir. " diye konuştu.

ETKİNLİKLERİMİZ YOĞUN BİR ŞEKİLDE, DOLU DOLU GEÇECEK

15 Mayıs günü sivil toplum örgütlerini bilgilendirme için ve sosyal güvenlik haftası doğrultusunda ziyaretlerin süreceğini kaydeden Başer, " Garnizon ve jandarma komutanlığında erlerimize sosyal güvenlik bilincini artırma yönünde eğitimiz olacak. Sağlık, Endüstri , Kız meslek liselerinde bilgilendirme eğitimimiz devam edecek. 16 Mayıs'Ta Şair Zihni Kültür Merkezi'nde saat 14'te en yüksek prim ödeyip borcunu düzenli ödeyen ilk 10 işverenimize teşekkür plaketi, teşekkür mektubu takdim edeceğiz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber yapmış olduğumuz kompozisyon ve resim yarışmasında birinci gelenlere ödüllerini vereceğiz. Sosyal Güvenlik bilgilendirme sunumumuz olacak arkasında kokteyl olacak. 17 Mayıs'ta emekli olmuş hasta olan personellerimizi ziyaret edip ardından sosyal güvenlik ormanımıza ayak dikeceğiz. Bu şekilde etkinliklerimizi yoğun bir şekilde, dolu dolu, inşallah amacına yönelik Bayburt'a ve sosyal güvenliğimize fayda sağlayacak, desteğinizle beraber gündem oluşturacak bir program hazırladık. İnşallah başarılı olur. "

Reklam
Reklam

BAYBURT'TA EN FAZLA İSTİHDAM SAĞLAYAN İLK 10 İŞVEREN

İl müdürü Başer SGK'ya en yüksek primleri düzenli ödeyen, en fazla istihdam yapan ilk 10 işvereni ise şöyle açıkladı: " Baykes İnşaat, Tekinler Hazır Beton, Kılıç Kardeşler Özel Eğitim, Eren Birlik, Koral Turizm, Kardelen Süt ve Et Ürünleri, Bayburt İnşaat, BİMPAŞ Gıda, BİRTAT Hayvancılık, BAYMAR Gıda Tekstil İhr.İth.AŞ. Bunlara teşekkür plaketi takdim edeceğiz. 50'nin üzerinde primini düzenli ödeyenlerimize Müdür yardımcımız ve uzman şefimiz bürolarına giderek başkanımızın teşekkür mektuplarını takdim ettiler. "

Ayda 900 civarında e-bilgi aldıklarını açıklayan Başer bunların içerisinde 500 civarında teşvikten yararlananların olduğunu kaydetti. Primini düzenli ödeyerek istihdam yaratan tüm işverenlere teşekkür eden Başer, ilerisinde primini düzenli ödemeyenlere yaptırım olacağın ifade etti.

Başer, hafta dolayısıyla ayrıca SGK balonları, blaknot, kalem vb hediyeler hazırlandığını da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: