Bayburt'ta Van'a yardım kampanyası

Bayburt Belediyesi, depremle sarsılan Van için yardım kampanyası başlattı. Başlatılan yardım kampanyası ile ilgili...

Bayburt Belediyesi, depremle sarsılan Van için yardım kampanyası başlattı.
Başlatılan yardım kampanyası ile ilgili olarak Bayburt Belediye Başkanı Haci Ali Polat, şöyle konuştu: "Biz Bayburt Belediyesi olarak Bayburt Valiliği ile koordineli bir şekilde Bayburt’ta böyle bir kampanya başlattık. Özellikle kriz merkeziyle yapmış olduğumuz irtibat sonucunda, orada ihtiyaç duyulan çocuk elbise ve giyim eşyaları, çocuk maması, çocuk bezi, kuru gıda, sağlık malzemeleri, battaniye, soba, kışlık giyecek ve nakdi yardım toplandı.Malzemeleri toplamak adına bir komisyon oluşturuldu. Şu an arkadaşlar esnafımızdan bu tür yardımları topluyorlar özellikle acil ihtiyaç malzemeleri topluyoruz. Topladığımız malzemeler tamamen kullanılmamış malzeme olacak.Hafta içinde kriz merkezine götürüp teslim edeceğiz."
Bayburt Valisi Hasan İpek ise deprem nedeniyle ildeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını iptal ettiklerini kaydetti. Vali İpek, "Bayburt halkı olarak Van depreminin ilk günden beri yanındayız. Bu duruma Bayburt halkının üzüldüğü net bir şekilde görebiliyoruz. Pazar günü depremden 6 saat sonra 4 kişilik bir arama kurtarma ekibimiz, Van’ın Erciş ilçesine ulaştı. Ekibimiz bir haftalık yaptığı çalışmalar sonucunda, biri hamile iki bayan, bir tane erkek ve bir tanesi de çocuk olmak üzere dört yaralıyı enkazdan çıkartmıştır. Ekibimiz görevini başarıyla tamamlamış ve Bayburt’ta dönmüştür. Bunun dışında belediyemiz tarafından halkın yoğun yardım ve yardım gönderme istekleri dikkate alınarak böyle bir kampanya açılmıştır. Bu kampanyada çalışmaları yerinde görmeye geldik ve gayet güzel çalışma olmuş. Ülkemizde afetlerin olmamasını diliyoruz ama afet olduğunda da bunu en güzel şekilde müdahalesini yapıp yaraları sarılması yönünde de gerekli çalışmaların yapılmasının gerektiğini düşünüyoruz. Afet olmadan önceki alınacak tedbirlerin afetten sonra alınacak tedbirlerden çok daha önemli olduğunu belirtti." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz