Baydemir: Kemal Kurkut'un Öldürülmesi Yargısız Infazdır

DİYARBAKIR, Diyarbakır'da HDP, DBP ve DTK tarafından, 21 Mart nevruz kutlamalarının değerlendirildiği bir basın toplantısı düzenlendi. Diyarbakır'da düzenlenen basın toplantısında konuşan

DİYARBAKIR, Diyarbakır'da HDP, DBP ve DTK tarafından, 21 Mart nevruz kutlamalarının değerlendirildiği bir basın toplantısı düzenlendi. Diyarbakır'da düzenlenen basın toplantısında konuşan HDP Şanlıurfa Milletvekili ve parti sözcüsü Osman Baydemir, nevruz alanına bıçakla girmek isterken polis tarafından vurulan üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'un ölümünün yargısız infaz olduğunu ileri sürdü. Baydemir, "Nevruz kutlamasına ortak olmak için Malatya'dan gelen Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Kemal Kurkut, nevruz alanına 300 metre kala katledildi. Kabul edilemez buluyoruz. Söz konusu saldırı bir yargısız infaz, bir cinayettir" dedi.
Olayın gerçekleştiği ilk saatte Diyarbakır Valisi ile temasa geçtiklerini belirten Baydemir, "Kaygılarımızı, endişelerimizi ve öngörülerimizi paylaştık. Vali ile yaptığımız görüşmede bu cinayetin faillerinin derhal görevden el çektirmelerini ve tutuklanmalarını talep ettik" diye konuştu.
Olaydaki temel amacın nevruzu engellemek olduğunu iddia eden Baydemir, "Amaç Nevruz coşkusunu provake etmekti. Tüm halkımız engellemelere rağmen 2 yıllık yıkım politikalarına "hayır" dediler. Yıkım politikalarının çözüm olmayacağını haykırdılar. Nevruz alanını dolduranlara dünyada yaşayan 40 milyon Kürde moral ve motivasyon kaynağı oldukları için teşekkür ediyorum. 2017'nin açtığı yol barışın ve huzurun yolu olacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: