Baydemir: Ölüm sorunu çözecekse ben hazırım

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, “Eğer bu sorunu mutlaka birinin ölmesi çözecekse, mutlaka bir...

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, “Eğer bu sorunu mutlaka birinin ölmesi çözecekse, mutlaka bir insan ölerek bu sorun çözülecekse ben hazırım. Gerilla da bana sıksın, asker de bana sıksın. Bu ölümler artık dursun.” dedi.
Osman Baydemir, Diyarbakır’da katıldığı Mezopotamya Enerji Forumu’nda son günlerde yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.
Bugün ülkenin Türk, Kürt, bütün inançları ve tüm etnik kimlikleriyle zahmetli bir dönemden geçtiğine işaret eden Baydemir, “Zaman buluşma ve konuşma zamanıdır. Ölümlere karşı çıkmama ve seyirci kalmak vicdansızlıktır.” ifadelerini kullandı.
Baydemir, bu ülkenin artık tek bir can, asker, polis, korucu, gerilla ya da sivil kimseyi kaybetme lüksünün olmadığını dile getirdi.
Hiçbir sorunun kin ve intikam duygusuyla, öldürmeyle çözülemeyeceğini vurgulayan Baydemir, tek çözüm yolunun adaletten geçtiğine dikkat çekti.
Adaletin bünyesinde barışı da barındırdığını anlatan Baydemir, şunları söyledi: “Adalete de barışa da ancak istişare ederek, müzakere ederek, diyalog kurarak ulaşabiliriz. 21. yüzyılda bir Türkün Kürde, Kürdün Türke, gerillanın askere, askerin gerillaya kurşun sıkması haramdır. Kimden gelirse gelsin şiddete ve savaşa karşı çıkılması gerekiyor. Eğer bu sorunu mutlaka birinin ölmesi çözecekse, mutlaka bir insan ölerek bu sorun çözülecekse ben hazırım. Gerilla da bana sıksın, asker de bana sıksın. Bu ölümler artık dursun.”
Türkiye’nin batısına 25 cenazenin gittiğini kaydeden Baydemir, yarın Türkiye’nin doğu yakasına 25 cenaze geleceğini ve bunların karşılıklı olarak misilleme olacağını ileri sürdü.
Baydemir, “Açık söylüyorum her ölüm bizleri bitirecek. Bu ölümler hepimizi bitirmeden, vicdanımızı daha fazla kirletmeden hep birlikte barışa sahip çıkmamız lazım.” dedi.
Savaşa karşı gerçek barışın savunulması gerektiğini anlatan Baydemir, savaşın karşısında susmanın vicdansızlık olduğunu ifade etti.
Baydemir, vicdanların daha fazla kirlenmemesi için barışa sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz