Baydemir Oto Galericiler Sitesi Asfalt Çalışmasını İnceledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Urfa yolu üzerindeki Diyarkent Oto Galericiler Sitesi’ndeki asfalt çalışmalarını...

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Urfa yolu üzerindeki Diyarkent Oto Galericiler Sitesi’ndeki asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Baydemir, metropol kent kurallarına göre siteleşmenin şart olduğunu söyleyerek, “Siteleşme politikasından kaçınmamalıyız” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Urfa Yolu üzerinde bulunan Diyarkent Oto Galericiler sitesinin bulunduğu 40 bin metrekarelik alana asfalt çalışması yapılıyor. 6 bin ton asfalt kullanılarak yapılan çalışmayı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir yerinde inceledi. Baydemir’i sitenin yönetim kurulu Başkanı Hacı Halim Turgut ve ikinci başkan Mustafa Eltem karşıladı. Siteyi dolaşan Baydemir, Fen İşleri Daire Başkanı Bülent Uçan’dan bilgi aldı. Baydemir, meslek gruplarının siteleşmesinin Diyarbakır açısından hayati önem taşıdığını belirterek, 2004 yılından bugüne değin, İmar Mastır Planı ve Ulaşım planlarıyla kentte bulunan pek çok meslek grubunun tek çatı altında toplanması ve bunun siteleşmesi konusunda olağanüstü bir gayret sarf ettiklerini söyledi. Oduncular Sitesi ile süreci başlattıklarını anımsatan Baydemir, “Oduncular sitesinin yeri için Hazine’den tahsis istedik. Maalesef bize tahsis edilmeyince Hazine’den araziyi satın aldık. Satın alma yoluyla Oduncular Sitemizi tamamladık. Ardından metalciler, tatlıcılar ve oto galericiler sitesine destek sunmak için çalışma yürütüyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Diyarbakır’ın her geçen gün büyüyüp güzelleştiğini ve geliştiğini ifade eden Baydemir, metropol kent olmanın kurallarını ve gerekliliklerini yaşama geçirmeleri için Diyarbakır halkına çağrıda bulundu. “Hepimiz kendi cephemizde kentimize sahip çıkarak, kentimizi hak ettiği noktaya daha hızlı biçimde getirmemiz lazım” diyen Baydemir meslek gruplarının siteleşmesinin şart olduğunun altını çizdi. “Siteleşme politikasından kaçınmamamız gerekiyor” şeklinde konuşan Baydemir, şunları söyledi:

“Büyük memnuniyetle sizler kooperatifler kurun. Hazineden arazi alınması konusunda biz çaba sarf edelim, destek olalım. Meslek gruplarımız sizlerin yaptığı gibi kendi mülkiyetlerinde inşa ederlerse büyük memnuniyetle biz de altyapı desteği sunalım. Bugün burada asfalt desteği sunduğumuz gibi bütün meslek gruplarımızın siteleşmesi durumunda her siteleşecek grubumuza altyapı desteği sunacağız”.

Galericilere bundan sonraki zaman diliminde bol kazanç dileyen Baydemir, “Kazancınızı da lütfen Diyarbakır’a yatırım olarak dönüştürün” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: