Baydemir: Resmi dili değiştirme niyetimiz yok

Diyarbakır (AA)- Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DTP'ye üye belediye başkanları olarak Türkiye'nin resmi dili olan Türkçeyi değiştirmek ve yerine Kürtçeyi koymak gibi bir niyetlerinin olmadığını söyledi.

Baydemir, Sur Belediyesi önünde bir grup DTP'li belediye başkanı ve partiliyle birlikte, Danıştay 8. Dairesi'nin Diyarbakır'ın Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın başkanlığının düşürülmesi ve belediye meclisinin feshine ilişkin kararıyla ilgili DTP'li 54 belediye başkanının ortak hazırladığı açıklamayı okudu. Baydemir, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"DTP'ye üye olan belediye başkanları olarak Türkiye'nin resmi dili olan Türkçeyi değiştirmek ve yerine Kürtçeyi koymak gibi bir niyetimiz yoktur. Türkçe devletin resmi dilidir. Ancak Kürtçeyi de Türkiye'nin bir zenginliği ve dili olarak kabul etmek gerekir. Bunu yok saymak, bunu soruşturmak, bunu cezalandırmak ayrımcılıktır."

Diyarbakır Belediye Başkanı Baydemir, "Gerek günlük yaşamımızda gerekse kimi hizmetlerimizde hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Türkiye'nin zenginliği olan Kürtçeyi kullanmaya devam edeceğiz. Eğer Kürtçe kullanmak suç ise biz bu suça her gün iştirak ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.