Baydemir’den Barış Süreci Değerlendirmesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği’nin (İGİAD) başkan ve...

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği’nin (İGİAD) başkan ve yöneticilerini kabulünde gelecek nesillere barışı miras bırakmak istediklerini belirterek, “En akıllı yatırım barıştır” dedi.

İstanbul’da çalışmalarını yürüten İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) Başkanı Şükrü Alkan ve yönetimi kurulu üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret etti. Konuklarını Başkan Danışmanı Dr. İlhan Diken ile birlikte güllerle karşılayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır’da 8 bin yıldan bu yana yaşamın hiç kesintiye uğramadığını, çok çeşitli ve farklı kültür ve inançların bir arada yaşadığını söyledi. Son 30 yıldan bu yana kesintisiz bir çatışma ortamının olduğunu belirten Baydemir, gerçek bir kardeşliğin ancak adalet temelli olabileceğini belirtti. Bu konuda sadece siyasilerin değil, toplumda etkili olan her sivil toplum kuruluşunun ve şahsiyetinin de sorumluluğu bulunduğunu belirten Baydemir, “Sadece yaptıklarımızdan değil, yapmadıklarımızdan da sorumluyuz. Seyretmenin vebali var” dedi.

Reklam
Reklam

Baydemir, bu coğrafyada acı yaşamayan tek bir ailenin kalmadığını ve bölgede her 100 kişiden en az 98’inin barışı arzu ettiğini ifade etti. 30 yıllık çatışma ortamının ön yargılar oluşturduğunu açıklayan Baydemir, ziyaretlerle, birbirine dokunmayla, empati kurmayla bu ön yargıların aşılabileceğini kaydetti. Kentin tarihi yerleri hakkında da bilgi veren Baydemir, “Gönüllerin buluştuğu yerdeyiz. İstanbul’a dönüşünüzde kamuoyuna ve iş dünyasına da tanıklıklarınızı paylaşın” şeklinde konuştu. Baydemir, bu anlamda Diyarbakır’ın Doğu ile Batı’nın buluşma noktası olduğunu belirterek gelecek nesillere barışı miras bırakmak istediklerini ifade etti. Baydemir, “En akıllı yatırım barıştır” diye konuştu.

“YİTİK HAZİNEYİ BULMUŞ GİBİ OLDUK”

İGİAD Başkanı Şükrü Alkan da derneklerinin ahlaki girişimciliği teşvik eden bir sivil toplum kuruluşu olduğu, bu konudaki yayınları desteklediklerini söyledi. Bir yıl önce planladıkları gezilerinin barış sürecine denk geldiğini ifade eden Alkan, “Sükunet var, yeni yatırımlar olur. Diyarbakır ziyaretinde yitik hazineyi bulmuş gibi olduk” dedi.

Reklam
Reklam

Alkan, Baydemir’e ahlaki girişimcilik ile ilgili bir yayınını ve İGİAD yazılı bir seramik tabak armağan ederken, Baydemir konuklarına Ongözlü Köprü, Diyarbakır surları, Ulu Camii, kilise, Hevsel bahçeleri gibi Diyarbakır’ın tarihi ve doğal mekanlarının kolaj olarak işlendiği bir seramik eser armağan etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: