Baydemir'den Toroğlu'na kınama

DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir, Erman Toroğlu'nu, yaptığı açıklamalardan dolayı kınayarak, "Spor kardeşliktir, barıştır. Diyarbakır'ı haritadan silmeye kimsenin gücü yetmez" dedi.

Belediye Konuk Evi'nde Diskispor Genç Bayanlar Voleybol ve Erkek Basketbol takımı ve yöneticilerini kabul eden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, sporcuları ve yöneticileri şampiyon olmalarından dolayı kutladı. Basın mensuplarının Erman Toroğlu'nun Diyarbakırspor yorumlarıyla ilgili sorularını da yanıtlayan Baydemir, Erman Toroğlu'nun bir spor yorumcusuna yakışmayacak açıklamalar yaptığını söyledi. Diyarbakır'ı haritadan silmeye kimsenin gücü olmadığını ifade eden Baydemir, "Diyarbakır'da oynanan Diyarbakırspor - Fenerbahçe maçında çıkan olaylar, hepimizi üzmüştür. Kesinlikle kentimizde böyle bir olayın olmasını istemeyiz. Zaten bu olayı tüm Diyarbakır'a mal etmek yanlıştır. Diyarbakırspor, büyük bir kitleye hitap eden bir kulüptür. Güneydoğu'nun kalbi onunla birlikte atıyor.

Reklam
Reklam

Atatürk Stadı'nda oynanan maçta yalnızca iki tribünde olay çıkması düşündürücüdür. Diğer tribünler, normal şekilde maçı izlemiş ve takımlarını desteklemişlerdir. Kendini bilmez ve ne konuştuklarını bilmeyen bazı basın mensuplarının, Diyarbakır hakkında küçük düşürücü laflar kullanması çok büyük bir ayıptır. Buna hiçkimsenin hakkı yok. Bu şahıs, Diyarbakır'ı haritadan sildirmek istiyor. Buna kimsenin gücü yetmez. Spor kardeşliktir, barıştır. Fenerbahçe taraftarları ile provokatörler birbirlerini kışkırtmış, olaylar çıkmış. Biz böyle şeyleri tasvip etmiyoruz. Diyarbakır'da bugüne kadar ne olmuş ki bu şahıs, 'Bu kent İsrail ve Filistin'den beter' diyor. Bu gibi ifadeler kullanmak yanlış. Bu şahıs, Diyarbakır ve Diyarbakırspor caimasından özür dilemelidir. Diyarbakırspor, kümede kalacaktır. Buna inanıyoruz" dedi.