Bayerngas'ın ortaklığı, Nabucco hissedarlarının gündeminde

Nabucco Uluslararası Doğalgaz Boru Hattı şirketi, Bayerngas’ın Nabucco projesinin yeni hissedarı olma niyetini memnuniyetle karşıladığını...

Nabucco Uluslararası Doğalgaz Boru Hattı şirketi, Bayerngas’ın Nabucco projesinin yeni hissedarı olma niyetini memnuniyetle karşıladığını açıkladı. Projenin gelecekteki hisse dağılımı belirleyebilmek amacı ile Nabucco’nun mevcut altı hissedarı ile görüşmeler en kısa sürede başlayacak. Bayerngas’ın Nabucco konsorsiyumunun yeni üyesi olma niyeti, Avusturya Ekonomi Bakanı Dr. Reinhold Mitterlehner ve Bavyera Eyaleti Ekonomi Bakanı Martin Zeil’in katılımıyla bugün Viyana’da gerçekleştirilen bir toplantıda ele alınacak.
Nabucco Uluslararası Doğalgaz Boru Hattı Yönetici Direktörü Reinhard Mitschek, bu gelişmenin Nabucco için ileriye dönük çok önemli bir adım olduğunu belirterek, “Güçlü bir pazar doğalgaz boru hattı için önemli bir kazançtır ve Bayerngas gibi yeni bir paydaş bu kazancın önemini daha da artırıyor. Proje daha ileri bir safhaya geçerken Nabucco Konsorsiyumu yeni paydaşlara açıktır. Bayerngas’la başlayacak görüşmeler aynı zamanda tüm pazarlar için güçlü bir mesajdır.” dedi.
Nabucco projesi sayesinde, dünyanın en büyük gaz rezervlerine sahip bölgelerinden Hazar ve Orta Doğu, doğrudan Avrupa tüketici pazarlarına bağlanacak. Projenin boru hattı, Türkiye'nin doğu sınırını, Bulgaristan, Romanya ve Macaristan üzerinden Orta Avrupa’nın en önemli gaz platformlarından biri olan Baumgarten’la (Avusturya) birleştirecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz