Bayezıd-i Bestami Türbesi'nin Restorasyon Çalışmaları

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Kırıkhan'a bağlı Alaybeyli köyünde bulunan ve inanç turizmi açısından önemli kabul edilen Bayezıd-i Bestami Türbesi'nin

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Kırıkhan'a bağlı Alaybeyli köyünde bulunan ve inanç turizmi açısından önemli kabul edilen Bayezıd-i Bestami Türbesi'nin restorasyon çalışmalarını inceledi.

Lekesiz, inceleme sırasında türbede yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaretçilerin günübirlik ihtiyaçlarının yeterli ve sağlıklı bir şekilde karşılanması için gereken bütün çalışmaların titizlikle yapılması talimatını veren Lekesiz, bu kapsamda çevre düzenlemesi, yaya yolları, engelli asansörü, mutfak, kurban kesim ve pişirim yerlerinin yapılacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Lekesiz, çalışmaların en geç 2014 yılı Temmuz ayı içerisinde bitirilmesi gerektiğini belirtti.

İncelemelere, Kırıkhan Kaymakamı Fikret Çelik, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin, Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Ali Kaya, Şantiye Sorumlusu Osman Soylu ve diğer ilgililer katıldı.

Muhabir: Salim Taş-İsmihan Özgüven

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: