Baygem'de 100'de 100 Başarı

Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi, Türkiye'de dereceye giren başarılı öğrencileriyle parmak ısırtmaya devam ediyor....

Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi, Türkiye'de dereceye giren başarılı öğrencileriyle parmak ısırtmaya devam ediyor. Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) giren 188 öğrenciden 183'ü barajı geçerek 4 yıllık üniversitelere girme hakkı kazandı. 2 öğrenci ise ilk 2 bin kişi arasında yer aldı. Bayraklı Belediye Başkan Hasan Karabağ, "Geleceğe yatırım yapmaya devam edeceğiz" dedi.

LYS'de ilk 2 bin arasına giren iki öğrenciden biri olan Nahigan Bulut Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ı makamında ziyaret etti. Sınavda bin 113'üncü olan Merve Doğan ise istediği üniversiteleri görmek üzere Ankara'da olduğu için ziyarete katılamazken, BAYGEM'in bu yılki başarısının yüzde yüz olduğu belirtildi. LYS'ye giren 186 öğrenciden 183'ü 4 yıllık üniversitelere girebilme hakkı kazanırken, diğer 3 kişi ise yüksek okulları tercih edebilecek. Ulusal dershanelerle yarışan BAYGEM'e desteklerin süreceğini ve geleceğe yatırım yapmaya devam edeceklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Yaklaşık 700 ailenin ev bütçesine katkı sağlamış olduk. Öğrencilerimizin başarıları da doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor ve bizleri gururlandırıyor" dedi.

Reklam
Reklam

GELECEĞE YATIRIMA DEVAM EDECEĞIZ

Bayraklı'da öğrencilerin daha yukarıları hedeflemeye başladığına dikkat çeken Başkan Karabağ, "Biz eğitim konusunda, elimizden gelen desteği vermeye çalıştık. Bundan sonra da neler yapılması gerekiyorsa devam edeceğiz. Öğrencilerimizin gençlik merkezinde aldıkları eğitimlerden sonra üniversitelere yerleştiklerini görmek bizim en büyük gurur, onur ve mutluluk kaynağımız oluyor.Bu yıl eğitim konusunda 1000 öğrenciye burs ve BAYGEM'de ise, yaklaşık 700 ailenin çocuklarına eğitimler vererek imkanlarımız dahilinde destekte bulunduk. Geleceğe yatırım yapıyoruz. Ümit ediyorum istedikleri bölümlere ve okullara yerleşirler. Tüm öğrencilerimizi ve eğitmenlerimizi kutlarım" dedi.

BAYRAKLI'NIN GURURU OLDULAR

Yüksekokul ve fakülteye giriş tercihi yapabilecek öğrenci başarısını yüzde 100'e çıkaran ve ulusal dershaneler arasında başarı ortalamasına göre ilk 5 arasında yer alan BAYGEM, başarının mutluluğunu yaşıyor. Sayısal, sözel ve eşit ağırlık bölümlerde yüksek puanlar alarak Türkiye genelinde başarılar elde eden öğrenciler Bayraklı'nın da gururu oldu. Bu kapsamda 1 milyondan fazla öğrencinin girdiği sınavda bin 929'uncu olarak 454 tam puan alan Nagihan Bulut ile Bin 113'üncü olarak 470 puan alan Merve Doğan ülkenin önde gelen üniversitelerinde okuma hakkı elde etti. Tercihler konusunda da BAYGEM'den rehberlik hizmeti alan öğrencilerden Nagihan Bulut hukuk fakültesi okumak istediğini belirtirken, Merve Doğan'ın tercihi ise iletişim fakültesi veya tarih oldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: