BAYGİAD, Irak Gezisinden Döndü

Bayburt Girişimci İşadamları Derneği (BAYGİAD) üyesi 15 kişilik heyet, Irak’ın Kerkük ve Erbil kentlerine yaptığı...

Bayburt Girişimci İşadamları Derneği (BAYGİAD) üyesi 15 kişilik heyet, Irak’ın Kerkük ve Erbil kentlerine yaptığı geziden döndü.

Geziye katılanlar dernek binasında gezi hakkındaki görüşlerini paylaştı. Irak'ın kuzeyindeki yatırım imkanlarını yerinde görmek istediklerini kaydeden BAYGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Habip Berber, "Amacımız, insanları tanımak, sosyo kültürel yapıyı incelemek ve bölgedeki mevcut iş adamlarından ve yerel yetkililerden bilgi alarak oluşturabileceğimiz ticari köprü için fikir edinmekti." dedi.

Reklam
Reklam

BAYGİAD’ın kurulduğu günden beri amaçlarına hedefleri doğrultusunda istikrarlı bir şekilde çalışma yaparak devam ettiğini ifade eden Berber, "İşlerini geliştirmek, büyütmek ve dış pazarlara açılmak isteyen işadamlarımızı temsil edecek bir organizasyon olmanın yanı sıra Bayburt’ta yapılması gerekenleri gündeme taşıyarak çözüm önerileri üretmek, Bayburt’un hak ettiği yere ulaşması için geniş katkı sağlamak üzere derneğimiz faaliyetlerine devam etmektedir. 8-9-10 Mart tarihleri arasında düzenlemiş olduğumuz Kuzey Irak gezisinde 15 kişilik heyetle Erbil, Kerkük bölgelerini ziyaret ettik. Bu ziyaret ufkumuzu açtığı gibi Güneydoğu ile ilgili önyargıları da yıkmış bulunuyor. Oradaki halkın dindar, muhafazakâr, vatanını seven insanlar olduğunu yerinde müşahede ederek gördük. İnsan bilmediğinin tanımadığının düşmanıdır. Bizler bu gezide hem iş dünyasıyla rekabet edebilirlik potansiyelini gördük hem de kafamızda tasarladığımız güneydoğu profilini düzeltmiş olduk." dedi.

Bayburt Belediyesi eski başkanı Bekir Çetin ise bölge coğrafyasının en çok merak edilen yer olduğunu giderken de birçok arkadaşının helallik alarak gittiğini hatırlatarak sözlerine başladı.
Geziden dolayı BAYGİAD’a teşekkür eden Çetin, "Kuzey Irak şu anda bir fırsatlar diyarı. Bir otorite boşluğu var ama zengin ve bakir bir coğrafya. Türk okullarının orada edindiği itibar bizi de büyüledi. Türkiye’nin büyükelçisi, konsolosu gibiler. Bize hemen sahip çıktılar. Kuzey Irak halkı bizi yanlış tanımış biz de onlarla ilgili önyargıya kapılmışız. Kardeşlerimiz orada çok büyük bir hizmet başarıyorlar. Hükümetimizin Milli Birlik ve Beraberlik Projesi var. Bu kapsamda gidip görülmesi gereken yerler. Bayburt bu görevini ifa etti. Onların da bizi görmesi lazım. Onların da burayı tanıması lazım." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: