Bayhan serbest bırakıldı

İSTANBUL (İHA) - Polisin uygulama noktasından kaçarak daha sonra yaşanan kovalamacanın ardından yakalanan Popstar Bayhan ve beraberindekiler çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Meydana gelen olayda araç sürücüsü bacağından aldığı kurşun darbesi ile yaralanmıştı.

Popstar Bayhan ve beraberindeki Ergün Turan, Selahattin Gürhan, Ramazan Aysan dün gece polisin trafik uygulaması yaptığı noktadan "dur" ihtarına uymayarak kaçmışlardı. Bunun üzerine başlatılan takip sırasında polise ateş açan zanlılar, daha sonra yakalanarak gözaltına alınmışlardı. Polislerin uygulama noktasından kaçmak ve polise silah kullanmak suçlarından adliyeye sevk edilen şahıslar öğle saatlerinde adliyeye sevkedidi. Aralarında Bayhan'ın da .bulunduğu 4 kişi, savcı tarafından alınan ilk ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevkedildi. Burada da ifade veren şahıslar mahkeme tarafından alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Reklam
Reklam

Polise ateş açmak ve uygulama noktasından kaçmak suçlarından mahkemeye sevkedilen sanıklar hakkında karakol içinde icra-i rezalet çıkartmak suçundan da dosya hazırlandı.

Adliye çıkışında basın açıklaması yapan Bayhan, meydana gelen olayın basına yansıdığı gibi olmadığını, olayda silah kullanılmadığını ve polislerin alkollü olan ve kaçan arkadaşı Ergün Turan'ın bir an gaflete kapılarak polisten kaçması üzerine polislerin mecburen ateş ettiğini söyledi. Açıklama sonrasında Bayhan adliyeden bir taksiye binerek uzaklaştı.

Bu arada Ergün Turan, serbest kalmasının ardından tekrar polis tarafından değişik suçlardan aranıyor olması sebebiyle gözaltına alındı.