Bayıltan ses yarışması

HAKKARİ (İHA) - Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türk Halk Müziği Ses Yarışması'nda heyecanlanan bazı yarışmacılar, sahnede bayıldı. Bazı yarışmacılar ise şarkı sözlerini unutunca zor anlar yaşadı. Yoğun ilgi nedeniyle yer bulamayan seyirciler ise kalorifer peteklerinin üzerine çıkarak yarışmayı izledi.

Hakkari İl Kültür Müdürlüğü salonunda düzenlenen ses yarışmasına 13-17 ile 18-24 yaş arası 11 bayan ile 16 erkek olmak üzere 27 yarışmacı katıldı. Değişik okullardan 5 müzik öğretmeninin jüri üyesi olarak görev yaparken denetleme kurulunda ise Gençlik Merkezi Müdürü Adil Özkar, Şehit Selahattin İlköğretim Okulu Müzik öğretmeni Musa Kaya ile olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Naif Çallı görev aldı.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 750 kişinin katıldığı Türk Halk Müziği Ses Yarışması'nda, yarışmacılar hünerlerini sergiledi. 13-17 yaş gurubunda yarışan Bahar Şimşek isimli yarışmacı heyecana daha fazla dayanamayarak sahnede yere yığılarak bayıldı. Bayılan yarışmacıya sahnenin arka tarafında sağlık ekipleri ilk müdahaleye yaparak, hastaneye kaldırdı. Bazı yarışmacılar şarkı sözlerini unuturken, bazıları ise mikrofonu kapalı tutunca zor anlar yaşadı. 4 saat süren ses yarışmasında 13-17 yaş guruplarından kızlardan Gökçen Yurttaş, erkeklerde Recep Bor, 18-24 yaş guruplarında ise bayanlarda Şükran Turan ile Şaban Çiftçi seçildi.

Yarışmada dereceye girenlere Hakkari Vali Vekili Ali Hamza Pehlivan, Bayındırlık İl Müdürü İdris Ertuş ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Naif Çallı, birer Cumhuriyet altını ile ödüllendirdiler. Vali Vekili Ali Hamza Pehlivan, yarışmayı düzenleyen ilgili kuruma teşekkür etti.

Gençlik Merkezi Müdürü Adil Özkan ise yarışmada dereceye giren 4 ayrı yaş gurubundan 8 kişinin 26-27 Mayıs tarihlerinde Malatya'da düzenlenecek 13 gençlik merkezinin yarışacağı Türk Halk Müziği ses yarışmasına katılacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam