Bayındır Belediye Başkanı Kertiş:"İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne Başvuruda Bulunmamıza RağmenKanlıdere, Yahudi Ve Emir Derelerinde Islah Çalışması Başlatılmadı"-"Bayındır'da Bir Sel Olursa Bunun Vebali Büyükşehirindir"

İZMİR (A.A) - Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, ilçedeki Kanlıdere, Yahudi ve Emir derelerinin, dere yataklarının ıslah edilmemiş olması nedeniyle

İZMİR (A.A) - Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, ilçedeki Kanlıdere, Yahudi ve Emir derelerinin, dere yataklarının ıslah edilmemiş olması nedeniyle yoğun yağış dönemlerinde sel tehlikesi yarattığını, bu konuda yetkili İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yaptıkları başvurulara rağmen derelerde ıslah çalışmasının yapılmadığını savunarak, "Bayındır'da bir sel olursa bunun vebali büyükşehirindir" dedi.

Kertiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin farklı noktalarından geçen Kanlıdere, Yahudi ve Emir derelerinin, dere yataklarının ıslah edilmemiş olması nedeniyle yoğun yağış dönemlerinde taşkın ve sel riski yarattığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediyesi Kanunu'na göre, büyükşehir sınırları içerisinde kalan derelerin ıslah edilmesinin, büyükşehir belediyelerinin görev ve sorumluluğu olduğunu belirten Kertiş, şu görüşleri dile getirdi:

"Belediye olarak 2009 yılından itibaren resmi olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne başvuruda bulunmamıza rağmen Kanlıdere, Yahudi ve Emir derelerinde ıslah çalışması başlatılmadı. Belediye olarak biz bu derelerde ıslah çalışması yapmaya çalışırsak kanuni olarak suç işleriz. Büyükşehir Belediye Kanuna göre, derelerde ıslah yapma görevi İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne aittir. Her gece ıslah çalışmaları yapılmamasından dolayı tedirgin olarak yatıyorum. Bayındır'da bir sel olursa bunun vebali büyükşehirindir ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bunun altından kalkamaz."

Muhabir: Dilek Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: