Baykal: "Kimsenin kimliğini yok saymayacağız"

İSTANBUL (ANKA) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhuriyet'in kimliklere saygı anlayışı içinde bir millet inşa etme projesi olduğunu vurgulayarak, "Kimsenin kimliğine itiraz etmeyeceğiz, kimsenin kimliğini yok saymayacağız. Kimsenin kimliğini ortadan kaldırmaya, eritmeye gözden düşürmeye çalışmayacağız" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın partililerin ideolojik ve politik donanımlarını güçlendirmek amacıyla hayata geçirdiği "Parti Okulu"nun ilk eğitim dönemi, CHP lider Baykal'ın "Sosyal Demokrasi'nin Tarihsel Evreleri, Günümüzdeki Durumu ve Geleceği" konulu dersi ile başladı.

Reklam
Reklam

-"KİMLİKLERE İTİRAZ ETMEYECEĞİZ"-

Şişhane'deki İstanbul İl Başkanlığı'nda partililere seslenen Baykal, ilk dersinde CHP'nin "Kürt Açılımı" konusunda önemli ipuçları verdi. Türkiye'nin Arnavut, Çerkez kökenli vatandaşları olduğu gibi Kürt kökenli vatandaşları da bulunduğunu belirten Baykal, şöyle konuştu:

"Kimlikleri inkar etmek değil, tam tersine kimliklere bir saygı anlayışı içinde bir millet inşa etmek projesi, Cumhuriyetin projesidir ve bu proje çok büyük ölçüde oturmuştur. Bunu en son aşamasına taşımak hepimizin görevi ve sorumluluğudur. Bunu başarırken kimsenin kimliğine itiraz etmeyeceğiz, kimsenin kimliğini yok saymayacağız. Kimsenin kimliğini ortadan kaldırmaya, eritmeye gözden düşürmeye çalışmayacağız."

-"BİZE DESTEK OLMAK, VATANDAŞLIK GÖREVİ"-

Deniz Baykal, "Parti Okulu"nda verdiği ders öncesinde İl Başkanlığı'nda düzenlenen "Partiye Katım Töreni"nde konuştu. Yaklaşık 2 bin kişinin CHP'ye katıldığı törende yeni partililere seslenen Baykal, CHP olarak büyük bir mücadele yürüttüklerini vurguladı. Baykal, "Bu mücadele sıradan bir parti mücadelesi değil, büyük bir ülke görevi. Türkiye'nin kaderiyle ilgili. Hepimiz bunun dikkati ve duyarlılığı içindeyiz. Bu mücadelemizde bize destek olmak, bir siyasi parti değil, bir vatandaşlık görevi" diye konuştu.

Reklam
Reklam

İstanbul'un olağanüstü önemde bir kent olduğunun altını çizen Baykal, önümüzdeki günlerde daha kapsamlı bir katılım töreni gerçekleştireceklerini ifade etti. Baykal, partiye en son katılan üyenin, partinin ilk üyesi ve genel başkanı kadar değerli olduğunu söyledi.