Baykal: Laik demokratik cumhuriyete yönelik tehlike görüyoruz

Milas (AA) - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Biz, laik demokratik cumhuriyete inanıyoruz, ona yönelik ciddi tehlikenin var olduğunu görüyoruz" dedi.

Deniz Baykal, Muğla'nın Milas ilçesinde, partisine yeni katılan 709 kişinin rozet takma törenine katıldı. Cumhuriyet Alanı'nda halka seslenen Baykal, birkaç gün önce partisine katılım töreni düzenlendiğini ve törene, partiye katılanların eşleri ve kardeşlerinin de geldiğini söyledi.

Baykal, şöyle konuştu:
"Geçenlerde bir katılım töreni düzenledik. Yaşmaklısı var, yazmalısı var, türbanlısı var, çarşaflısı var. Dediler ki 'biz AKP'ye oy verdik.

Reklam
Reklam

AKP'liydik. Ama AKP'nin gidişatını gördük. Bu gidişata bir 'dur' demek gerektiğine inanıyoruz. Buna 'dur' diyecek parti olarak da Cumhuriyet Halk Partisi'ni görüyoruz. Söylediklerinizin samimi olduğuna inanıyoruz. Bunlara 'dur' demenin yolunu da CHP'ye katılmakta buluyoruz. Şimdi biz Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılacağız da bizim bu yanımızdaki hısım akrabanın başı örtülü diye siz, bize 'hayır, başınızı açın başınızın örtüsünü değiştirin öyle Cumhuriyet Halk Partisi'ne girersiniz. Der misiniz, demez misiniz?' Ben de dedim ki bir an bile tereddüt etmeden siz samimiyetle bu kararı aldıysanız başımızın üstünde ne olursa olsun memnuniyetle başımla beraber sizi kabul ederim dedim."

Türkiye'nin 2 haftadan bu yana bu konuyu tartıştığını belirten Baykal, "Bizim ilkelerimiz, inançlarımız ortada. Biz, laik demokratik cumhuriyete inanıyoruz, Bu hükümetin elinden gelse, fırsatını bulsa laik demokratik cumhuriyeti tahrip edeceğini de biliyoruz. Ona karşı da mücadeleyi verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Ama biz bu mücadeleyi verirken bize destek olacak olan vatandaşlarımızı eğer siyasetleri bizimle aynı noktadaysa, kıyafetlerini engel olarak çıkarmayı reddediyoruz. Bunu anlayışımıza sığdırmıyoruz. Bizim gözümüzde herkes kıyafeti ne olursa olsun özgürce düşüncesini ortaya koyar ve biz de onlarla el ele veririz birlikte çalışırız. Bu bakımdan her türlü ayrımcılığı reddediyoruz. Yeter ki gerçekten bu memleketi sevsin, yeter ki gerçekten anayasamızın laik cumhuriyet ilkesini içine sindirsin. Yeter ki gerçekten Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıksın" dedi.

Reklam
Reklam