Baykal: ''Okul, cami, karakol, kışla elele vermeli''

Ankara -AA CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Türkiye'de okul, cami, karakol, kışla ve kahvehane elele vermelidir" dedi.

Baykal, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, gelecek döneme ilişkin "Barış ve Kardeşlik", "Ekonomi", "Eğitim" ve "Dış Politika" projelerini açıkladı.
Cumhuriyeti, milliyetçiliği, inançları, Atatürk'ü, etnik kökeni tartıştıklarını, oysa bunun yanlış olduğunu ifade eden Baykal, şöyle konuştu:

"Bu tartışmadan hiçbir şey çıkmaz. Ne demokrasi, ne insan hakları, ne refah, ne ilerleme... Hiçbiri çıkmaz. Bu tartışmalar, yanlış tartışmalar. Bataklık bu. Türkiye'de 70 milyon insan neyi paylaşamıyor. Hepimiz kardeşiz, hepimiz aynı bütünün bir parçasıyız. Bunu anlamamız lazım. Her şey bizim. Türkiye de bizim, coğrafyamız da bizim, vatanımız da milliyetçilik de Atatürk de bizim, İslamiyet de bizim.""Türkiye'de okul, cami, karakol, kışla ve kahvehane elele vermelidir"
diyen Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

Reklam
Reklam

"Devlet, millet elele vermelidir. Devlet, millet kaynaşmalıdır. Millet de okuluyla camisiyle kışlasıyla karakoluyla ve kahvehanesiyle bütünleşmelidir.

Hepsi bizim bir parçamız, değerimiz, yansımamız. Hepsine ihtiyacımız var, bunları birbirinden ayırmak kadar yanlış bir şey olamaz. Bunların tümüne, önümüzdeki
dönemde Türkiye'yi yönetecek olanlar, aynı sevgiyle sahip çıkacaklardır."Deniz Baykal, Türkiye'nin, ekonomi politikasını döviz, faiz ve kur ekseninde
sürdürdüğünü, böyle bir anlayışla hiçbir ülkenin sorunlarını çözemeyeceğini belirterek, yeni bir sanayileşme politikasına ihtiyaç olduğunu kaydetti.