Baykal ve Gökçek birlikte park açtı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal birlikte prk...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal birlikte prk açılışı yaptı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenimahalle – Çayyolu’nda yaklaşık 13 bin 500 bin metrekarelik bir alanda yapılan “Ceren Parkı”, törenle hizmete açıldı. Parkın açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek eşi Nevin Gökçek, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl ile çok sayıda başkentlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış, öncesi Başkan Gökçek ile Deniz Baykal, basın mensuplarıyla kısa bir süre sohbet etti.

Reklam
Reklam

"SEN PARKI YAP SORUMLULUĞU BEN ALIRIM
Samimi bir ortamda gerçekleştirilen sohbette Başkan Gökçek, Baykal ile aralarında geçen bir konuşmayı anlattı. Başkan Gökçek, "Biz sayın Baykal ileo burada komşuyuz. Kendisi buradaki boş bir araziye park yapmamı istedi. Ben de emeklilikte oturacağım evimin burada olduğunu söyledim. Eğer şimdi istenilen yere park yaparsam ‘evinin yanına park yaptı derler’ dedim. Sayın Baykal ise ‘sen parkı yap sorumluluğu ben üzerime alırım. Sen parkı bu semt için yapıyorsun.” dedi." diye konuştu.
Baykal da yapılan parkların, çevrenin yaşanılabilir bir ortam olması için çok önemli bir katkısının bulunduğunu belirterek, "Hem de bu alanlarda aşırı bir yapılaşmaya yönelinmiyor. Bir nevi güvence oluşturuyor. Ne kadar çok yere park yapılırsa o kadar iyi. Başkan bize de söz verdi, bir park daha yapacak." dedi.

"BAŞKAN GÖKÇEK’İN BENİ ÇAĞIRMA NEZAKETİNE TEŞEKKÜREDERİM"
Bu tür hizmetlerde kazanacak olanın Ankara olacağını ifade eden Baykal, şunları söyledi: “ Başkan Gökçek’e de özellikle teşekkür ederim. Hiçbir siyasi kaygıyı gözetmeden beni de buraya çağırma nezaketini gösterdi. Bizim mahalle de bir park açacağını, gelmemden de memnun olacağını söyledi. Böyle davranışlara ihtiyaç var. Siyasi hayatımız yeterince gergin ve tartışmalı, beşeri ve insani ilişkileri ayakta tutmakta yarar var. Bu konuda sayın başkan özellikle dikkat sergiliyor. Biz de bu konuda sayın Başkan’a iyi niyetle katkı yapıyoruz. Sağ olsun. Hem hizmete hem de nezaketine teşekkür ederiz.”
Parkın açılışında konuşan Başkan Gökçek, Ceren parkının herkese hayırlı olmasını dileyerek, “Bugün buraya renk katacak, güzellik katacak, çocuklarımıza neşe katacak, ailelerin dinlenerek spor yapabileceği güzel bir park hediye ediyoruz.” dedi. Parkın adının 'Ceren' konulmasında özel bir neden olduğunu vurgulayan Gökçek, semt sakinlerinden Dr. Ayşe- Uğur Şaylı çiftinin yakında rahmetli olan kızları Ceren’in adını verdiklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

"CEREN’İMİZİN BİR PARKI OLDU"
Başkan Gökçek, açılış kurdelesini kesmeden önce parka adı verilen Ceren’in anne ve babasını birkaç cümle söylemesi için kürsüye davet etti. Kürsüye gelen acılı anne-baba da kısa bir konuşma yaparak, “Başkanımız acılarımızın üzerine çiçek dikti. Artık sevgimizi paylaşacağımız Ceren’imizin bir parkı oldu. Çok teşekkür ediyoruz.” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, Baykal, Erdöl ve diğer davetliler açılış kurdelesini keserek, parkı gezdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz