Baykal ve Uzan'dan Rahşan Ecevit'e ziyaret

ANKARA (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal ve Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in ölümü dolaysıyla eşi Rahşan Ecevit'e taziye ziyaretinde bulundu.

Ecevitler'in Or-An'daki çalışma ofisine CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve Başkan Yardımcısı Eşref Erdem ile gelen Baykal, ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Ecevit'in vefatı sırasında Şili'de bulunduğunu ve görüşlerini orada da ifade ettiğini hatırlattı. Türkiye'ye dün döndüğünü kaydeden Baykal, yarınki cenaze ile ilgili bir takım endişeler olduğunu hatırlatması üzerine, "Endişeyi gerektiren bir durum olabileceğini düşünmüyorum. Ecevit, herkesin sevgi ve saygı ile sahiplendiği bir insandır. Bu konuda herhangi bir kaygım yok. Olması için de bir neden görmüyorum. Hepimiz en iyi şekilde Ecevit'i uğurlayacağız. Böyle bir telaş ortamı yaratmaya gerek yok" dedi.

Reklam
Reklam

Baykal, Rahşan Ecevit'in sağlık durumu ile ilgili olarak ise, "Vakur. Dostluk ve dayanışma içerisinde Bülent Bey ile uzun yıllar yaşadılar. Bunun büyük sorumluluğu içerisinde. Sağlık durumunu da çok iyi gördüm" diye konuştu.

Baykal'ın ziyareti sırasında GP Genel Başkanı Cem Uzan da Or-An'a geldi. Cem Uzan'ın içeri girmesinin ardından Baykal'ın çıkması dikkat çekti. Uzan, ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye önemli bir siyasi liderini kaybetmiştir. Türkiye topraklarına toprak katan başbakanını kaybetmiştir. Türk siyasetinde nezaketin, zarafetin sembolü olan bir kişiyi kaybetmiştir. Ulusumuzun başı sağ olsun" dedi.

Uzan'a ziyaretinde GP İstanbul Milletvekili Emin Şirin ve Genel Başkan Yardımcısı ve eski DSP'li Gönül Saray Alphan eşlik etti.