Baykal: ''Yeni bir dönem seçimlerle açılacak''

İzmir (AA)- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 22 Temmuz seçimlerinden sonra Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağını söyledi. Seçim çalışmaları sırasında sık sık İzmir'e geleceğini belirten Baykal, İzmir'in seçimlere giden dönemde kimliğini ve siyasi anlayışını net şekilde ortaya koyduğunu vurguladı.

Seçim döneminde yoğun bir program uyguladığını, Türkiye'nin değişik yerlerinde çalışmalar yaptıklarını belirten Baykal, şunları söyledi:"Kampanya çalışmalarımız gayet iyi gidiyor. Umut ediyorum ki, Türkiye'de yeni bir dönem bu seçimlerle açılacaktır. Bunu gerçekleştirme gayreti içindeyiz. Yeni bir dönem başlayacaktır. Bu yeni dönemde biz, İzmir anlayışının Türkiye'de iktidar olmasını istiyoruz. Önümüzdeki dönem için beklentimiz İzmir çizgisinin, yaklaşımının, siyasetinin Türkiye'de hakim olmasını sağlamaktır. İnanıyorum ki, yeni dönem gerçekleştiği zaman, İzmirliler kendilerini iktidarda hissedeceklerdir ve İzmir bakımından yeni ve parlak dönem açılacaktır. İzmir'in yıllardır istediği, beklediği iktidar anlayışı ve desteği yeni dönemde İzmir'e gelecektir."

Reklam
Reklam

CHP Lideri Baykal, bir gazetecinin seçim anketleriyle ilgili bir sorusuna da "Seçim anketleri ilgi çekici olmaktan çıkmış bir konudur. En geçerli anketi milletimiz 22 Temmuz'da ortaya çıkacaktır. Bu aşamada başka anket konuşmanın anlamı yoktur. Büyük şevkle, inançla çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve milletimizin ülkenin önünü açacak karar alacağından hiç kuşku duymuyorum" cevabını verdi.